Erden: Burada oynamak kolay değil

Beşiktaş'ın kadrosuna kattığı Semih Erden, Deron Williams'ın adaptasyon sürecinde zorlanmasının normal olduğunu dile getirerek, ''NBA'den gelip burada oynamak kolay değil'' dedi.

Erden: Burada oynamak kolay değil
banner158
banner174

Beşiktaş'ın NBA'deki lokavt süresince kadrosuna kattığı Semih Erden, takımdaki bir diğer yıldız oyuncu Deron Williams'ın adaptasyon sürecinde zorlanmasının normal olduğunu dile getirerek, ''NBA'den gelip burada oynamak kolay değil'' dedi.

Semih Erden, Beşiktaş TV'ye yaptığı açıklamada, Olympiakos ile yapılan hazırlık maçında ilk kez siyah-beyazlı formayı giydiğini dile getirdi. Takıma en kısa sürede adapte olmak için elinden geleni yaptığını ifade eden Semih Erden, ''Buraya oynamak için geldim. Kendimi daha iyi hazırlamak için geldim.

Maçta iyi oynadığımı düşünüyorum. Takım olarak da iyi oynadık. Yaptığımız küçük hatalar var. Onların dışında da iyi basketbol oynadık. Takım da yeni oluştuğu için adaptasyon süreci biraz daha uzayacak gibi ama bunu minimize edip önümüzdeki maçları kazanmak istiyoruz'' dedi.

Semih Erden, 9 Ekim Pazar günü başlayacak Spor Toto Türkiye Kupası elemelerinde de en iyi sonucu alıp İstanbul'a dönmeyi istediklerini ifade etti.

Siyah-beyazlı taraftarların takımı desteklediklerini kaydeden milli oyuncu, ''Umarım bu devam eder'' şeklinde konuştu.

Semih Erden, Deron Williams'ın takıma adaptasyon sürecine ilişkin ''NBA daha farklı ve hızlı oynanıyor. Burada sete set hücum daha çok oluyor. O da kuşkusuz iyi oyuncu. Saygı duymak da gerekiyor ona. NBA'den buraya gelip oynamak kolay değil. En az 2 aya ihtiyacı var. Her şey ona değişik geliyor, İstanbul, kurallar, takım değişik geliyor. Bu ona biraz engel gibi. Ancak biz bunu minimize edip en iyi şekilde faydalanıp hedeflediğimiz sonuca gitmek. Nitekim ben onu iyi görüyorum'' ifadelerini kullandı.

Barış Hersek ise, adaptasyon süreci yaşadıklarını ancak her geçen gün daha çok bir birlerine alıştıklarını söyledi. ULEB Avrupa Kupası'na şanssız bir yenilgiyle veda ettiklerini dile getiren Barış Hersek, ''Ancak Türkiye Kupası'yla çıkışa geçeceğimizi düşünüyorum'' dedi.

AA

Haber Kaynağı : Haber7.com

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2011, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER