2 bin lira verelim binmesinler!

65 yaş üzeri vatandaşların Halk otobüslerine ücretsiz binmesinin sıkıntıları devam ediyor.

2 bin lira verelim binmesinler!
banner158
banner174
 Durakta 4 otobüs bekledikten sonra 5. ci otobüse binebilen vatandaş, şoföre “otobüsler bizi niye almıyor” diye çıkıştı. Şoför ise “Belediye bize 65 yaş üzeri için ayda 750 lira veriyor. Biz 2 bin lira verelim binmesinler” dedi.

HALK OTOBÜSLERİ 65 YAŞ ÜSTÜ YOLCULARI ALMIYOR

Halk otobüsüne hışımla binen vatandaş şofere çıkıştı, “Yarım saattir 4 otobüs geçti beni 65 yaş üstü kartlı sandıkları için hiç birisi durmadı. Paramla bile otobüse binemiyorum. Hepinizi şikayet edeceğim. Devlet bize bu hakkı vermiş ama otobüsler bizi almıyor. O zaman kartları iptal ettirin, biz ücretsiz yolcu taşımıyoruz deyin. Biz de işimize bakalım” dedi.

BİR DOKUN BİN AH İŞİT

7 yıldır 65 yaş üzeri yolcular için belediyeden para alamadıklarını söyleyen şoför ise şunları söyledi, “Keşke şoför koltuğunda otursanız da bizim sıkıntılarımız da görseniz. 7 yıldır para alamıyoruz. İlk defa geçen ay para aldık. Belediye bize ayda 750 lira veriyor. Biz 2 bin lira verelim binmesinler. İşi olana amenna bir dediğimiz yok ama 24 saat otobüslerde gezenler var. 300 tane Halk otobüsü şoförü var. 200 tane de otobüslerde gezen vatandaş var. Şoför arkadaşlar artık bunları tanıyor ve duraklardan bunları almıyor. Adam 100 metrelik mesafeye otobüsle gidiyor. Fırından ekmek alacak otobüsle gidip geliyor.

KARTLAR SINIRLI OLSUN

Belediye günde 2-3 veya 5 olsun. Günde 5 defa binme hakkı versin. Buna da itirazımız olmaz. Ama 7/24 gezenler var. Adamın ihtiyacı da yok. 2 tane evi var, arabası var buna rağmen gitmiş ücretsiz kart çıkartmış. Akşama kadar geziyor. Belediyeye bunları söylüyoruz. Bize,  5 otobüse karşılık 20 otobüs koyarız diyorlar.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2016, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER