Darbeye Dayanıklı Ayakkabı

Gebzeli ayakkabı tamircisi ve imalatçısı Sebahattin Armutlu darbeye dayanıklı ayakkabı üretti. Darbe girişimini kınadığını ifade eden Armutlu darbeye dayanıklı ayakkabıların 2 sene garantili olduğunu ifade ederek satışlardan oldukça memnun olduğunu söyledi.

Darbeye Dayanıklı Ayakkabı
banner158
banner174
 AFİŞİ DİKKAT ÇEKİYOR

Gebze Kent Meydanı'nda pasajda ayakkabı imalatı ve tamirciliği yapan Sebahattin Armutlu isminde esnaf darbeye özel ayakkabı üretti. Dükkanının girişine ‘darbeye dayanıklı ayakkabı burada’’ afişi ile dikkat çeken Armutlu yaptığı açıklamada mesleği ve darbe girişimine yönelik ürettiği ayakkabılarla ilgili şunları söyledi; "20 senedir bu işi yapıyorum. İlkokul mezunuyum. Eski ustalarımızdan öğrendik. Çıraklığımızdan beri bu işteyiz. Yılların verdiği güvenle çalışıyoruz. Şimdi Çin’den geliyor ayakkabılar. Günübirlik dayanıyor ayakkabılar yani biz eskiden yapardık 1-2 sene garanti verip giyerlerdi. Ama şimdi günümüze bakıyoruz bir ayakkabı en fazla 3-4 gün dayandığı oluyor. Eskiyle bugün arasında her şeyde fark var. Kullanılan malzeme arasında fark var. Nüfus arttıkça ayakkabını kalitesi düşüyor. Eski usta olarak şu anda kimse kalmadı. Genellikle hepsi ayrıldı. Ben mesleğimi seviyorum. Yıllardır bu mesleği yapıyorum ve devam etmeye çalışıyorum. İşi bilmeyen için sönük gibi oluyor ama işi bilen için güzel bir meslek. 'Tekrar yapar mısın?' diye sorsalar, tekrardan yaparım.  4-5 usta yetiştirdik. Hepsi de memnun, hepsinin de dükkânları var. Eskiden tamir olayımız daha çoktu. Tamirden geceleri bile çalışırdık. Ertesi güne müşterilerimize söz verirdik. Bu şekilde yetiştirmeye çalışıyorduk.

ÇİN MALI GİYİNMEYİN

 İnsanlar iyi ayakkabı giyinsin, deri olan ayakkabı giyinsin tutup Çin malı olan ayakkabı giyinmesin. Her şeyden önce sağlıktır. Ayakkabımız olmasa hiçbir yere gidemeyiz. Darbe yerine dahi ayakkabısız gidemeyiz. Terliksiz gidemezsiniz. Bu şekilde sağlıklı ayakkabı giyilsin istiyorum. Darbeye karşı yapmış olduğumuz ayakkabılar dayanıklıdır, garanti veriyoruz. Darbeye bu ayakkabıyla gidebilirler. Darbeye karşı ayakkabımızın içi ve dışı deridir. 2 yıl garanti veriyoruz. Kendi imalatımızdır. Her insanın giyebileceği bir ayakkabımızdır. Gündemimizde şuan darbe olayı olduğundan dolayı darbelere bu ayakkabılarla gidebilirler. Ben yıllardan bu işi yapıyorum. 20 senedir bu işi yapıyorum. Bütün yapmış olduğum ayakkabılar, daha öncesi de darbeye dayanıklı ayakkabılardı. Günümüzde bugün moda oldu bu ayakkabılar."

 

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 20:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER