Kocaeli'nin ihracatı 1.2 milyar

KSO Meclis ayı toplantısında Kocaeli Gümrük verilerini açıklayan Başkan Ayhan Zeytinoğlu, “İhracatımız 1,2 milyar dolar. Yüzde 15 düşüş var bunu petrol fiyatlarının düşmesine bağlıyoruz” dedi.

Kocaeli'nin ihracatı 1.2 milyar
banner158
banner174
  9,6 MİLYAR GELİR ELDE EDİLDİ

Kocaeli Sanayi Odası’nın (KSO) 7’nci dönem 38’inci  meclis toplantısı bugün KSO’nun Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Meclisin oturumuna  Hasan Tahsin Tuğrul başkanlık yaptı. Meclise TOBB Başkan Yardımcısı Halim Mete, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve oda üyeleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Tuğrul, 1-31 Mayıs tarihleri arasında odaya yapılan üye kayıt sayılarını açıkladı. Ardından mecliste konuşma yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ekonomiyi değerlendirdi. Zeytinoğlu, “Bütçe geliri yüzde 15,7, bütçe gideri yüzde 6,6. Nisan ayında vergi gelirleri yüzde 1,7 arttı. Buna rağmen fazla verdik. Çünkü bu ayda bütçe gelirlerine en büyük katkı teşebbüs ve mülkiyet gelirlerinden yüzde 86 oranında geldi. Nisan ayında kit ve kamu bankalarından 9,6 milyar gelir elde edildi. Diğer taraftan kümülatif olarak ilk dört ayda giderler yüzde 9,9 ve gelirler yüzde 16,2 arttı. Gümrük Bakanlığı verilerine göre mayıs ayı ihracat 12, 1 milyar dolar. Yüzde 10 arttı. Mayıs ayı ilk ihracatımız 141 milyar dolar ile geçen yılın gerisinde” diye konuştu. 
İHRACATIMIZ 1,2 MİLYAR DOLAR
Kocaeli Gümrük verilerini açıklayan Zeytinoğlu, “İhracatımız 1,2 milyar dolar. Yüzde 15 düşüş var bunu petrol fiyatlarının düşmesine bağlıyoruz. İthalatımız 3,6 milyar dolar yüzde 10 oranında düştü. İlk 5 ayda ise ihracatımız yüzde 10 ve ithalatımız yüzde 11 geriledi. Sanayi üretimi nisan ayında yüzde 7 arttı. Dış ticaret verilerinden düşük büyümenin sinyalini almıştık. Yatırımların işareti olan sermaye malı üretiminde ki yüzde 5,78’lik gerileme endişe veriyor. Yabancı sermaye yatırımı çekme noktasında acil çabalara ihtiyacımız var” şeklinde konuştu. 

İLİMİZDEN 80 FİRMA YER ALDI
Salı günü İSO tarafından 2015 yılında Türkiye’nin 500 büyük firmasının açıklandığını ifade eden Başkan Zeytinoğlu, “İlimizden 80 firma yer aldı. İlk on firma içerisinde  TÜPRAŞ, ikinci büyük firma Ford vardı. Yine ilimizde faaliyet gösteren Hyundai Assan Otomotiv bu yıl sekizinci sırada yer aldı. Bu yıl listemize 2 firmamız yeni ilave oldu. Türkiye’nin en büyük işletmesi TÜPRAŞ, ikinci büyük işletmecisi Ford ve  324’üncü sırada yer alan Ağır Haddecilik ile birlikte 3 firmamız konumunu korudu” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2016, 01:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER