Tarım arazileri bitiriliyor!

Mahalle olunca araziler kapış, kapış satılıyor

 Tarım arazileri bitiriliyor!
banner158
banner174

İl genelinde köylerin Büyükşehir ve belediye sınırlarına dahil edilmesi sonrası tarım arazileriyle ilgili olarak iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Buna göre,  birçok tarım arazisinin bir şekilde sanayi arazisine dönüştürüldüğü ifade ediliyor.
Geçtiğimiz yıl köylerin Büyükşehir sınırlarına dahil edilmesinden sonra köy arazileriyle ilgili olarak çeşitli iddia ve spekülasyonların haddi hesabı yok.  Buna göre Gebze bölgesinde de çok sayıda tarım arazisi sanayi arazisine dönüştürülmek üzere satışa çıkarılmış vaziyetti. Bazı arsa simsarlarının köylerde elde kalan tarım arazilerini topladığı ve daha sonra bu arazileri fahiş fiyatla sattığı ileri sürülüyor. Bu konuda da eski köy muhtarlarından bazılarının aracılık yaptığı, komisyon aldığı da yine iddia ediliyor.  Tarımcılık ve hayvancılığın tükendiği köylerde yaşayan vatandaşların ise mecburen arazilerini sattığı ifade ediliyor. 
GEÇMİŞTE YAPILMIŞTI
Bilindiği gibi geçmiş yıllarda özellikle Gebze’nin köylerinde bazı köy muhtarları tarafından köylerin özellikle 2B ve ormanlık alanları ile köy arazilerini bir şekilde elden çıkarıldığı biliniyor. Bu satışlar karşısında ise kimi muhtarların hatırı sayılır şekilde mal, mülk edindiği de yine çokça söylenen ve dile getirilen konular arasında. 

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2016, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER