Balkan Türkleri’nde yönetim değişti…

Günün Sözü: “Beni mahveden şey; Bana yalan söylemiş olman değil, Sana bir daha inanmayacak olmamdır…” VİCTOR HUGO

Özlü söz:  Rusya ve İran benim kapı komşum. Okyanus ötesindeki Amerika'ya ne oluyor ki. Eskiden bizi komünizm masalı ile ne de güzel korkutuyor idi. Şimdi dünyayı kendisi korkutuyor!




 Balkan Türkleri’nde yönetim değişti…

Balkan Türkleri Derneği Gebze Şubesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulla yönetim değişti. Daha önce  başkan olan İsmail Yılmaz genel kurulda bir daha aday olmayarak  görevi yeni yönetime bıraktı. Arapçeşme’deki dernek binasında gerçekleşen kongre ile yeni yönetim belirlenirken yeni yönetim de aralarında yeni başkanı seçti. Yeni başkan Selçuk Karademir oldu.

Yeni yönetim ise şu isimlerden oluştu:

Başkan Selçuk Karademir, Yönetim kurulu: Bekir Karaosman, Sıdıka Yalçın, Nermin Filiz, Süleyman Gülsoy, Fikret Fırıncı, Mustafa Erdoğan.

Balkan Türkleri Derneği Gebze Şubesi, Genel Merkezi  İzmit’te bulunan Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ne bağlı bulunuyor. Genel Başkan ise Bayram Çolakoğlu.


OBJEKTİFE TAKILANLAR

Hacıyatmazlar araçlara  zarar veriyor!

Anibal Kavşağı tamamlandıktan sonra tekrar çift yönlü trafik akışına açılan Gebze İlyasbey caddesinin tam orta şeridine hacıyatmaz tabir edilen  plastik oynak babaların konulması sürücülerin yoğun tepkilerine neden oluyor. Caddeye yan sokak ve caddelerden çıkış yapmak isteyen sürücüler aralık konulmadığı için direkt hacıyatmazların üzerinden geçmeleri nedeniyle araçların alt kısımlarına zarar verildiği de şikayet ediliyor. Yetkililer bu konuya eğilirse iyi olur. Bizden yazması ve duyurulması…



Hayat hanımlar için zordur…

Hayat özellikle hanım  kısmı için çok zordur söyleyeyim. Bizler sadece kendi işimizi biliriz, eve gidince yemek isteriz, önümüze sıcak aş konulur.. Kim hazırlar bunu; hanımlar…Üzerimizdeki elbiseler temiz olmalı değil mi? Kim yıkar bunları kim ütüler? Çocuklara kim bakar? Günboyu evin içerisini kim evirir çevirir? Kim camları, yerleri, sehpaları, dolap üstlerini, altlarını temizler?

Tencereyi kim kaynatır ve üç öğün önümüze yemek koyar? Kim çocukları pampak iydirir kuşatır? Kim pazara gider elinde bir dolu poşetlerle eve döner… Çoğunluğunu hanımlar yapar. Biz elbette parayı kazanırız ve sadece bunu biliriz. Buna itiraz eden olacaktır, olsun…Kardeşim kim ne derse desin, özellikle hanımlar için hayat daha bi zordur… Allah onları başımızdan eksik etmesin!



Köy yerlerine ilgi arttı!

 Son zamanlarda  Gebze ve civar ilçelerdeki nüfusun daha da atması ve yoğunlaşması, insanları şehirden temiz havaya ve kırlara kaçmaya yönlendiriyor. Biraz birikimi  ve parası olan köylerden birkaç dönümlük yer alıp gidiyor. Özellikle çalıştığı işlerinde biraz birikim yapan ve emekli olan kesim  köylerden yer alıp oralara bahçe yapıyor. Şehrin gürültüsünden kaçanlar buralarda soluğu alacak. İki dip domates biber ekip, yaz günü çiçek böcekle uğraşsa yeterli sayılır onlar için…




Bir fıkra:

Temel yeni bir ayakkabı almak için ayakkabıcıya gitmiş. Beğendiği ayakkabının parasını ödeyip tam çıkacakken satıcı, “aklınızda bulunsun Temel bey, ayakkabı yeni olduğu için ilk hafta biraz sıkabilir” der.

Bunun üzerine Temel : “iyi o zaman ben de ilk hafta giymem daaa”




YORUM EKLE