BİZ BU FİLMİ YÜZ YIL ÖNCE İZLEMİŞTİK

Ülkemizi işgal eden , emperyalist güçlere karşı, vermiş olduğumuz ulusal kurtuluş savaşı sonunda, bizmle anlaşma yaparak İstanbulu terk eden güçler, istedikleri her şeyi almanın mutluluğunu yaşadılar.
1923 yılında, kendi emir ve komutaları doğrultusunda bir yönetim oluşturan İngilizler ve müttefikleri, yüz yıl boyunca tüm yer altı ve yer üstü doğal kaynaklarımızın sahipleri oldular. Altı yüz yıl boyunca Cihanı yöneten, Cihana hükmeden, din dil ayrımı yapmadan insanı, yaradandan ötürü seven, islami ve insani yüce bir kültürün sahibi olan Osmanlının O suna dahi tahammül edemeyen İngilizlerin istemi ve yerli uşaklarının gayretleri ile, Osmanlı bitirildi. 1927 yılnda ikiyüzbin Yahudi ve sekizyüzbin Ermeni nin ad ve soy adları Türkçeleştirilerek, gizlice Türk vatandaşı yapıldılar. Devlet yönetimi bu kafir vatandaşlara teslim edildi. Camiler kapatıldı. Ahır yapıldı,Ezan yasaklandı. Şapka takmayı kabul etmemekten başka hiç bir suçu olmayan seksen insan idam edildi. İstiklal mahkemelrinde yargılanan ve uyduruk gerekçelerle 1630 insan idam edilmiştir.Tek siyasi parti olan CHP kemalizm diye uyduruk bir ideoloji ile tüm il ve ilçelerimizde teşkilatlanmıştır. İl'in yada ilçe nin en varlıklı kişileri ile iş birliği yapılmış ve onlara Devlet desteği de sağlanarak güçlerine güç katılmıştır. Mutlu azınlıklar oluşturulmuş. Bu mutlu azınlıkların dışında kalan geniş halk kitleleri, adam yerine konulmayan kalabalık bir sürü gözü ile bakılmıştır.
Kafir azınlıkların dışında kalan, Halk kesimlerinin tümü, dikta yönetimi tarafından zulme uğramıştır. Hiç bir ayrım yapılmadan, Türkler, Kürtler, Lazlar, Çerkezler, Aleviler, Sunniler olmak üzere, geniş halk kitleleri mağdur ve mazlum bir hale dönüştürülmüştür. 1946 yılında çok partili sisteme geçmek zorunda kalan dikta yönetimi, 1950 yılında yapılan seçimi kaybetmiştir. Demokrat Parti büyük bir çoğunlukla seçimi kazanmış ve Adnan Menderes baş bakan olarak hükümeti kurmuştur. Hükümet olan, ancak iktidar olamayan Demokrat Partinin,1960 yılında yapılan askeri darbe ile yaşamı sonlandırılmıştır.
Adnan Menderes, geniş halk kitlelerinin talebleri doğrultusunda ezanın yeniden orjinal hali ile seslenirilmesini sağlamıştır. Yine , kitlelerin istemleri doğrultusunda bir çok önemli hizmetler yapmıştır. Geniş halk kitlelerinin sevgisini kazanarak, halkla adeta bütünleşmiştir. Bu çok önemli gelişmeler, kendilerini ülkenin sahibi gören devşirmeleri rahatsız etmiştir. Bize şeklen benzeyen ve bizden olmayan bu gürüh, Menderes ile arkadaşlarını idam ettirmiştir. Yeniden, sözde demokrasiye geçilmiş ve seçimler yapılmıştır. Seçimleri CHP dışındaki siyasi partiler kazanmış ancak hiç bir şekilde iktidar olamamışlardır. Her on yılda bir askeri darbe yapılarak göz dağı verilmiştir. Özal, Erbakan ve Ecevit gibi liderler, kendi bildikleri doğrultusundahareket etmeye kalkınca, olarında ipleri çekilmiştir. 1923 ten 1952 yılına kadar ülkemiz ingilizlerin emir ve komutasında yönetilmiştir.

Daha sonra ABD ye devredilmiştir. 2016 işgal girişimi başarısızlığa uğramasından sonra, bağımsız Türkiye adımı atılmıştır. Ülke yönetimi , ülkenin sahipleri tarafından devralınmıştır. ABD çok büyük bir mevzi kaybetmenin şokunu yaşamaktadır. Tüm planları bozulmuştur. Erdoğan ve anlayışını devirmek için her türlü gayreti göstermiş, ancak başarılı olamamıştır. Bu arada Erdoğan çok büyük başarılara imza atmıştır. Bölgenin en güçlü ordusuna sahiptir. Bölgenin lider ülkesi konumundadı. Bu bölgede Türkiyenin, Erdoğanın bilgisi dışında kuş bile uçamaz durumdadır. Rusya , Ukrayna savaşında tarafsız ve arabulucu olma pozisyonu, Erdoğana önemli bir prestij kazandırmıştır. İsmen var olan, fiilen yok durumunda bulunan, Birleşmiş Milletler Teşkilatının görevlerini Erdoğan yapmaktadır. Dünyanın en itibarlı lideri durumundadır.

Hilafetin kaldırılmasını büyük bir marifet olarak değerlendiren kafirler, görevlerini tam manası ile yapmışlardır. Dünyada islamı sahipsiz bırakmışlardır. Şu anda Erdoğan islama sahip çıkan tek Dünya lideridir. Yani, resmi değil ama fiili İslam Halifeliği görevini yapmaktadır. Filistin 70 yıldan beri, kan ağlıyor. Zulme uğruyor. Toprakları işgal ediliyor. Her gün öldürülüyor. ABD nin ve İngilterenin desteğinde. Gazze İsrail ve ABD için çok önemli bir mevzidir. Burası İsrail'in denetimine geçerse, İsrail hem doğalgaz zengini olur hem de jeopolitik anlamda bölgenin en önemli ülkesi konumuna gelir. Bu anlamda Hamas sız bir yönetim olmasını istemektedir. Kukla
bir yönetim olması halinde, savaşa son verecek. Hamas sız bir Gazze düşünülemez. Ancak hayal edilebilinir.
On bin müslüman insan ölmüş. Kimin umurunda. Yüzbin müslüman insan da ölse onlar için hiç bir şey ifade etmez. Gazze nin sahibi olmak milyonlarca insana bedeldir. Yüz yıl önce Osmanlıyı parçalayan, bölen, paylaşan emperyalist güçler, bu gün Gazzeyi almaya çalışmaktadırlar. Bunu başaramayacaklar. Çünkü İslam mücahitleri, küffara kan kusturuyor. İslam Halifesi, İslam mücahitlerine her türlü desteği veriyor ve verecek. Bu savaş, İsraile karşı bir savaş değildir. Bu savaşın tarafları, ABD, İngiltere, Almanya, Fransa ve diğer kafirlerdir. Şu anda kafirler yenik durumdadırlar. Zafer İslamındır. Emin olun.
Yüz yıl önce içimizdeki hainlerle işbirliği yaparak Osmanlıyı yok edenler, bugün Gazzeyi yok edemezler. Çünkü Osmanlı, küllerinden, yeniden var oldu. Hiç bir güç Osmanlının önünde duramaz.Bize yüz yıl önce izlettikleri filmi yeniden izletemezler.
Saygılarımla
İDRİS ORTAKAYA

YORUM EKLE