SAADET Kadın Kollarından ‘’İNSANLIK ÇAĞRISI’’

Saadet Partisi Çayırova ilçe kadın kolları başkanı Aynur Karacan, Saadet Partisi kadın kolları genel merkezi tarafından yürütülen ‘’Mülteci Dramı’’ ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

 SAADET Kadın Kollarından ‘’İNSANLIK ÇAĞRISI’’
banner158
banner174

Saadet Partisi Çayırova ilçe kadın kolları başkanı Aynur Karacan, Saadet Partisi kadın kolları genel merkezi tarafından yürütülen ‘’Mülteci Dramı’’ ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. İslam coğrafyasında yaşanan savaşlarda, her bir dakikada 20 kişinin mülteci konumuna düştüğüne dikkat çeken Karacan, "Hak şahitliği" ile görevlendirilmiş topluluklar olarak ne zaman harekete geçeceğiz?" diye sordu.

MAZLUMLAR ÇÜRÜYEREK ÖLÜYOR

Karacan, "Bugün hâlihazırda dünyada 65 milyon insan mülteci durumundadır. Buna göre her dakika 20 kişi mülteci konumuna düşüyor. 250 milyon çocuk savaş ve çatışma ortamının içinde bulunmaktadır. Son 10 yılda 2.5 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetmiştir. Bu rakamlar kayıtlara giren mültecileri göstermektedir. Milyonlarca insan gıda ve içecek su bulamamaktan dolayı ağır hastalıklar geçirerek ölüyor. Yapılan çalışmalar önümüzdeki birkaç yıldan itibaren küresel anlamda daha büyük çaplı içilebilir su ve temiz gıda krizinin ortaya çıkacağına işaret etmektedir. 1,8 milyar insan içecek sağlıklı sudan ve ilaçtan mahrum. Her yıl 2 milyondan fazla insan salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Böyle bir tabloda insanlıktan bahsetmek mümkün değildir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2018, 16:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER