Darıca İyi Parti Kadınlar Gününü Kutladı

Moral dünyamızın ışık kaynağı, toplumumuzun mayası kadınlarımız.. Bir toplumda insana verilen değeri, o toplumda kadının yeri ile ölçmek mümkün.

Darıca İyi Parti Kadınlar Gününü Kutladı
banner158
banner174
 

Moral dünyamızın ışık kaynağı, toplumumuzun mayası kadınlarımız.. Bir toplumda insana verilen değeri, o toplumda kadının yeri ile ölçmek mümkün. Bu tarihin; 8 Mart 1857'deki korkunç olaydan sonra Kadınlar Günü olarak anıldığını düşündüğümüzde, içinde yaşadığımız dünyanın kadınlar için o yangın yerine dönüşmemesi için somut adımlar atılması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Dolayısıyla Kadınlar Günü'nü kutlarken;

 

·         Kadına yönelik sözel, fiziksel her türlü şiddet ve kadın cinayetleri

·         Kadınlara yönelik düşük ücret uygulamaları ve istihdam engelleri

·         Cinsiyetçi tutumla kadını aşağılayan yaklaşımlara karşı yasal tedbirlerin alınması

·         Küçük yaşta evlilikler ile eğitim ve diğer alanlardaki fırsat eşitsizliği

 

gibi konularda ne kadar mesafe alındığını da hatırlamak ve hatırlatmak zorundayız. Kadınları iktidara taşımak hedefiyle ortaya çıkmış olan İYİ Parti'nin programında kadınların bir kalkınma öznesi olduğu, 5 yıl içinde kırk yaşın altında okur yazar olmayan kadının kalmayacağı, siyasette, devlet kurumlarında ve yerel yönetim kadrolarında kadın kotasının uygulanacağı, çalışma hayatında kadınların önüne çıkarılan engellerin kaldırılacağı, 12 yıllık kesintisiz ve örgün temel eğitimin yerleştirileceği, kadınların yaşam biçimine ve kıyafet seçimine müdahale edilmesinin önüne geçilmesi konusunda yasal tedbirler alınması konusunda gereken çalışmaların yapılacağı vurgulanmaktadır. Kadınların temsiline yönelik sistem düzenlemelerini sözde bırakmayıp pratiğe de aktaran yegane siyasi hareket olarak öne çıkan partinin bir neferi olmaktan aldığımız gururla, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, onların elinde şekillenecek dünyanın hepimiz için daha yaşanılabilir olacağına dair inancımızı içtenlikle vurgulamak istiyoruz.

 

Av. Ekrem KORKMAZ

İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER