Törk:Darıca’da büyük sıkıntılar var!

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği yılın ilk basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Törk:Darıca’da büyük sıkıntılar var!
banner158
banner174

 Törk: “ Darıca sorunlar yumağı içinde!”

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği  yılın ilk basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Törk yaptığı açıklamalarda Darıca ilçesinin büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, Darıca  Belediye yönetiminin bu sorunların üstesinden gelemediğini iddia etti CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, yapılan ilçe kongresinin ardından, yönetimi ve CHP’li Meclis Üyeleri ile birlikte yılın ilk basın toplantısını  önceki akşam gerçekleştirdi.

 

 Bayramoğlu Kırmızı Restaurant’ta düzenlenen toplantıya ilçe başkanı Yakup Törk’ün yanı sıra CHP’li Meclis Üyeleri ve ilçe yöneticileri hazır bulundu. Toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk  gazetecilerin 10 Ocak gününü kutladı.

DARICA’NIN DURUMUNA ÜZÜLÜYORUZ

Başkan Törk devamla: “İlçe kongresinden sonraki ilk basın toplantımızı yapıyoruz. Bugün burada ilçe yöneticilerimizle, ilçe gençlik kolları, ilçe kadın kolları ve il yöneticilerimiz, meclis üyelerimizle sizlerle birlikte olmak istedik. Bugün Isparta’da şehit olan askerlerimize başsağlığı diliyorum. Darıca’daki durumu gördükçe her Darıcalı gibi üzülüyorum. Büyükşehirin Darıca’ya büyük haksızlık yaptığını düşünüyorum. AK Parti’den meclis üyesi olan Büyükşehir meclis üyeleri Darıca ile ilgili bugüne kadar bir soru önergesi vermediler.

 90-100 MİLYONA YAKLAŞAN BİR BORCU VAR

Kocaeli Büyükşehirin diğer ilçelere yaptığı yatırımların aynısını yapmıyor. En borçlu belediye olan Darıca Belediyesi 90-100 milyona yaklaşan bir borcu var. Darıca’da bir emniyet binası sorunu var. Temeli atılan ve yılan hikâyesine dönen bir durumu var. Yapılmak istenen emniyet binası yetmeyecek. Sporcu belediye başkanı olarak bilinen belediye başkanımız amatör spor yapan sporcuların antrenman yapacak sahaları dahi yok” dedi.

 DARICA SORUNLAR YUMAĞI İÇİNDE

Törk, her sene maraton adı altında çok ciddi paraların gereksiz yerlere har vurup harman gibi savrulduğuna da işaret ederek :” Ayrıca Mülkiyeti belediyeye ait olan bir yerin komik bir rakamla bir gruba kiraya verilmeye devam ediliyor. O yerle ilgili onlara bir doğum ve çocuk hastanesi olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  

 41 KAT İLE İLGİLİ DAVALIĞIZ

Darıca’nın her geçen gün trafik sorununun daha da arttığına işaret eden CHP darıca İlçe Başkaın Yakup Törk: “Bu sorunun çözümlerinin olduğunu ancak belediye başkanlarının kendi parti içinde yerlerini sağlamlaştırmak istiyorlar” şeklinde konuştu. 41 kat verilen Termal Grup ile ilili dava açtıklarını da kaydeden Törk, “Bu proje ile ilgili olarak dava açtık. Davanın hâkimi değiştirildi. Darıca’da önemli bir kentsel dönüşüm yapılması gerekir” dedi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in  3 Mart’ta Darıca’da olacağını ifade eden Törk,  TBMM Başkanevkili Yaşar Tüzün’ün de aynı programda yer alacağını söyledi. Törk, 14 mahallede mahalle örgütlenmelerinin olduğunu her geçen gün kadınlar bazında çalışma tempolarını artırdıklarını belirterek: “. Belediye başkan adayımızı da erken belirleyeceğiz” dedi.

Gencay Taşcı-Metehan Tut

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2018, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER