Öğretmenlerden Vali Güzeloğlu’na ziyaret

Öğretmenlerden Vali Güzeloğlu’na ziyaret

 Öğretmenlerden Vali Güzeloğlu’na ziyaret
banner158
banner174
İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve öğretmenler 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret ettiler
24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ile Yahya Kaptan Ortaokulu öğretmeni Filiz Dönmez, Ulugazi İlkokulu öğretmeni Mukaddes Belgin, İzmit Anadolu Lisesi öğretmeni Rümeysa Şen ve Muammer Dereli Fen Lisesi öğretmeni Kenan Erol, Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Güzeloğlu’nun Kocaeli’ye geldiği günden bu yana eğitim olarak kente çok şey kazandırdığını ifade eden Fehmi Rasim Çelik Güzeloğlu’nu ilimizin başöğretmeni olarak nitelendirdi. Vali Güzeloğlu ise yoğun çalışmalarının karşılığını başarı ile taçlandıran Çelik’i tebrik etti. Güzeloğlu ardından yaptığı açıklamada, “21 bin öğretmeni 300 bini aşkın öğrencisiyle adeta bir eğitim ordusu” dedi.
 
ÇELİK: HEDEFİMİZ ÜST SIRALAR
Ziyaretin ilk konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, “ Tüm öğretmenler adına ilimizin başöğretmeni olarak sizleri ziyaret etmek istedik. Öğretmenleri kol kanat germenizden dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Siz bu şekilde öğretmenlere değer verdiğiniz sürece, biz de ilimizde ki çocuklarımız için çok daha verimli çalışacağımızın sözünü veriyoruz. 2 yıl önce üniversitesi sınavlarında 76, TEOG da 66, okul öncesi eğitimde de 62’nci sıradaydık. Fakat 2 sene sonunda sizlerin gayreti, öğretmenlerimizin de büyük özverisi sayesinde bugün üniversite sınavlarında ilk 10 da, TEOG da ilk 5’te, okul öncesi eğitimde ilk 20’deyiz. Bu sene hedefimiz yine üst sıralarda yer almak. Bugün TEOG sınavına giren çocuklarımıza başlarılar diliyorum” dedi.
 
GÜZELOĞLU:  ÖĞRETMEK ÇOK KUTSALDIR
Çelik’in ardından konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu , “Sizlerin şahsında ülkemizde ki ve ilimizde ki tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum. Her yaşta ki her öğretmenimize başarılar diliyorum. Öğrenme ve öğretmek çok kutsal bir şey. Bir harf öğretene 40 yıl köle olunmasını bize hatırlatan bir dinimiz var. En büyük eseri insan olan bir mesleği icra ediyorsunuz. Öğretmen geleceği tanımlayan insana katkı koyan bir misyonun temsilcisidir” dedi.
 
“KOCAELİ ADETA BİR EĞİTİM ORDUSU”
 Atatürk’ün iki unvanı vardı. Diyen Vali Güzeloğlu sözlerini,”  Biri başöğretmen biri de başkomutan. Atatürk kara tahtanın başına geçerek esas savaşın eğitimde olacağını vurgulamıştır. Dünyanın geleceğinde Türkiye’nin söyleyeceği çok söz var. Çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak öğretmenlerin görevidir. Bir ülkenin en büyük zenginliği eğitilmiş insan nüfusudur. Türkiye’nin büyük yürüyüşünde öğretmenlerimizin katkısı her geçen gün daha da artacak. Kocaeli, bu büyük yürüyüşe katkı koyan bir il. 21 bin öğretmeni 300 bini aşkın öğrencisiyle adeta bir eğitim ordusu. Sınavlarda Kocaeli büyük başarılar elde etti. Kocaeli için hedefimiz önce olmaktır. TEOG sınavına giren öğrencilerimize içten bir şekilde başarılar diliyorum” ifadeleriyle noktaladı.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 12:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER