Gebze Bankaların gözdesi

Gebze Bankaların gözdesi

Gebze Bankaların gözdesi
banner158
banner174
Türkiye’nin günlük nüfusu açısından en kalabalık ilçeleri arasında yer alan Kocaeliye bağlı Gebze ilçesi bir çok bankanın operasyon merkezine ev sahipliği yapıyor.

İlçe İstanbula yakınlığı ile bankaların dikkatini çekerken çalışanların %90 ı hergün İstanbuldan gidip geliyor.

Ülkemizin günlük çalışan nüfusunun en kalabalık olduğu ilçe olarak bilinen Gebze’de bankalar ardı ardına operasyon merkezleri kurmaya devam ediyor. İlçe İstanbula en yakın bölgeler arasında yer alırken bankalar İstanbul da ikamet eden personelini servislerle Gebzeye taşımakta. 

GEBZE DE HANGİ BANKALAR VAR ?

Kocaeli şehrine bağlı olmasına rağmen İstanbula mesafe olarak daha yakın konumda bulunan Gebze de 1990 lı yıllarda ilk olarak Yapı Kredi Bankası Bankacılık Üssü kurulmuştu. Dönemin reklam filmlerine de konu olmuş efsane bina da şuanda yaklaşık 5000 kişinin çalıştığı ve bankacılık operasyon birimlerinin çoğunun burada yer aldığı belirtilemekte.

Geçtiğimiz 10 yıllık süre içerisinde, sırası ile Akbank Operasyon birimleri, Türkiye Finans Katılım Operasyon birimleri, Halkbankası Operasyon birimleri, Finansbank Teknoloji birimleri bölgeye yerleşirken İş Bankası ve Kuveyt Türk gibi önemli banka kuruluşlarınında bölgeye yerleşme sürecine başladığı gelen haberler arasında.

OTOMOTIV VE GIDA SEKTÖRÜDE GEBZE DE

Gebzede bulunan ciddi istihdam alanlarından biride Gebze Organize Sanayi Bölgesidir. Yine bankalar gibi birçok kurumsal holding ve şirketlerin genel müdürlük, fabrika, İdari merkezlerini bulundurduğu GOSB de bir çok otomotiv şirketleri ve gıda şirketleride yer almaktadır. Bunlardan en bilinenleri ise, Doğuş Oto. Volkswagen, Honda, Toyota, Ülker Gıda, Eti, Kent’dir.

Son yılların en büyük sanal mağazası haline gelen ve e-ticaret sektörüne farklı bir soluk kazandıran Markafoni.com da deposunun Gebze bölgesinde barındıran şirkerden biridir.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2016, 11:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER