200 Dönümde yapılaşma olamaz!

CHP ‘li Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Salih Işık, NEFES’e yaptğı özel açıklamada Gebze Kışlası’nda Kocaeli Büyükşehir’e ayrılan yaklaşık 198 dtönümlük bölümde hiçbir şekilde bir yapılaşmanın mümkün olmadığını açıkladı.

200 Dönümde yapılaşma olamaz!
banner158
banner174

Gebze Askeri Kışla’nın 443 dönümlük bölümünün (Konut+ Ticaret+ Turizm+ Sosyal Donatı) olarak yapılaşmaya açılması tartışmaları tüm sıcaklığı ve hızıyla devam ediyor.  Son olarak, Kocaeli Büyükşehir’e tahsis edilen yaklaşık 200 dönümlük yere  depolama alanı yapılacağı söylentileri bu tartışmaya tuz biber ekti. Ancak CHP ‘li Gebze Belediyesi Meclis Üyesi Salih Işık, NEFES’e yaptığı özel açıklamada bunun hiçbir şekilde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını açıkladı.



IŞIK: “ MÜMKÜN DEĞİL!”

Bilindiği gibi Gebze merkezine yakın kalan tek kamu alanı olan ve  gelecekte Gebze Halkının ortak yararlanabileceği, deprem ve doğal afetlerde tek toplanma alanı olabilecek, Gebze Askeri Kışla Alanı’nın  toplam 643 dönümden 443 dönümlük alanı ise son planlamada Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’ tasarrufuna bırakılmıştı. Bunun üzerine Askeri Kışla yerinin  443 dönümlük bölümü de TOKİ tasarrufunda (Konut+ Ticaret+ Turizm+ Sosyal Donatı)  olarak kullanacağı açıklanmıştı. Büyükşehir’e bırakın 200 dönümlük alana da  depolama alanı yapılacağı şeklinde son günlerde Gebze genelinde yayılan  söylentiler üzerine görüş istediğimiz Gebze Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Salih Işık; “ Bu mümkün değil,  bunu yapamazlar çünkü planlamada böyle bir şey yok, 44 dönümlük yeri yol, park gibi düzenlemeye ayrılan yerin yaklaşık 198 dönümlük bölümüne  hiçbir şekilde bir yapının inşa edilmesi mümkün değil çünkü yeşil alan olarak ayrıldı öve tahsis edildi” dedi.

Bilindiği gibi  son Büyükşehir Meclisi’nde  kışla arazisinin planlaması görüşülürken CHP’li Gebze Belediye Meclis Üyeleri  bu planlamaya karşı ret oyu kullanmışlardı.  

Haber: YILMAZ IŞIK

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2018, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER