CHP, Gebze’de toplandı

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel basınla buluşma adı altında dün gerçekleştirdiği basın toplantısında 3 bölge milletvekili, il başkanı ile ilçe başkanlarını yerel basının huzurunda buluşturarak 2019 seçimleri öncesi değerlendirmeler yaptı.

CHP, Gebze’de toplandı
banner158
banner174

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel basınla buluşma adı altında dün gerçekleştirdiği basın toplantısında 3 bölge milletvekili, il başkanı ile ilçe başkanlarını yerel basının huzurunda buluşturarak  2019 seçimleri öncesi değerlendirmeler yaptı.

Gebze’de Antik  kafede düzenlenen toplantıya CHP Kocaeli milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Gebze ilçe Başkanı Musa Yılmaz, Darıca ilçe başkanı Yakup Törk, Çayırova ilçe başkanı Selahattin Kaya, Dilovası ilçe Başkanı Kerem Aydemir,  il, ilçe yöneticileri ve Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yapılan kahvaltılı basın toplantısında yerel ve genel gündeme ait konular konuşuldu.

İKİ SAAT SÜREYLE UZUN KONUŞMA YAPTILAR

İki saat süren ve öğleye kadar devam eden toplantıda özellikle 3 bölge milletvekili  Tarhan, Hürriyet ve Akar, birer uzun konuşma yaparak iktidarın icraatlarını eleştirdiler. İlk koünuşan  bölge milletvekili Tahsin Tarhan, iktidar partisinin  Kocaeli’deki projelerini eleştirdi ve bunların pek çok eksikle dolu olduğunu ifade etti. “Battı-çıktı, çıktı battı derken treni unuttular. 5 yıldır trenden haber yok, ayrıca Fatih Devlet Hastanesi inşaatını da bitiremediler” dedi ve partisinin artık bölgemizde seçim atmosferine girdiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de; “ Anayasa komisyonunda hırsızlığın önünü açan öyle bir madde çıkardılar ki şaşarsınız. Ayrıca ittifak hikâyesinden, vekil sayısından sopalı seçimden bahsediliyor. Yapılan değişiklik seçmen denetimini tamamen ortadan kaldıracak nitelikte” dedi. Daha sonra konuşan  Milletvekili Haydar Akar da, “Kocaeli Afrin’den bir buçuk kat daha büyük bir yer. Türkiye’nin sanayi başkenti. Kocaeli son 10 yılda 444 milyar vergi ödemiş toplamda 4 trilyon vergi toplamış, vergi ödemede birinci sırada ve Kocaeli bununla vergi olarak topladığı payın 100’de birini alamıyor.” Diyerek iktidarı yapılan ve yapılamayan projelerden ötürü eleştirdi. Milletvekillerinin konuşmalarının ardından, il ve ilçe başkanları da sırayla söz alarak bölgede yapılacak seçim çalışmaları ve takvimle ilgili bilgi verdikten sonra toplantı son buldu.. Bir dahaki ilk  toplantı Darıca ilçesinde yapılacak.  

ENGİN BATI- METEHAN TUT- GENCAY TAŞÇI

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER