FETİH'in 565.Yıl Dönümü Gebze Alaettin Kurt'ta Kutlanıyor!

Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak 40 yılı aşkın bir süredir kutladığımız Fethin Yıldönümü 'nü bu yıl da 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Stadyumu'nda kutlanacağını bildirdi.

FETİH'in 565.Yıl Dönümü Gebze Alaettin Kurt'ta Kutlanıyor!
banner158
banner174

 İstanbul'un Fethi'nin 565. Yıldönümü hakkında bir basın açıklaması düzenledi. Gebze ilçe binasında gerçekleşen programda fethin önemine değinen Kemal Halıcı, "Bugünlerde mübarek bir zaman dilimindeyiz. Bilindiği üzere 29 Mayıs 2017,İstanbul'un Fethi'nin 565. Yıldönümüdür. Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği olarak 40 yılı aşkın bir süredir kutladığımız Fethin Yıldönümü 'nü bu yıl da 12 Mayıs Cumartesi günü saat 17.00'de Kocaeli Gebze Alaettin Kurt Stadyumu'nda kutlayacağız. Fetih gününe inşallah Ayasofya'da sabah namazı ile başlayacağız” diye konuştu.

PEYGAMBER ÖVGÜSÜNE MAZHAR OLMAK

Hazreti Peygamberin fethi müjdelediği hadisleri aktaran Kemal Halıcı, "Hicretin beşinci yılında gerçekleşen Hendek Savaş öncesi Medine'nin etrafına hendekler kazılırken kimsenin kaldıramayacağı bir büyük taşa rastlanıldığında Müminler dediler ki: "Ya Resulullah! Biz bu taşı kaldıramıyoruz.” Bunun üzerine Efendimiz (sav) besmele çekti ve balyozla taşa vurunca taş parçalandı ve üç ayrı taş parçası üç ayrı istikamete gitti. Bu taşlar üç fethi simgeliyordu. Biri Mısır'ın fethini, biri İran'ın fethini, bir diğeri de İstanbul'un fethini. Ayrıca Efendimiz (sav) "İstanbul mutlaka fethedilecektir. O'nu fetheden kumandan ne güzel kumandandır. O'nu fetheden asker ne güzel askerdir.” buyurmuşlardı. işte o günden sonra İstanbul için sayısız seferler yapıldı. İslam orduları bu güzel övgüye nail olabilmek için üstün gayretler içerisine girdiler. Müslümanlar ilk defa 668 yılında karadan Kadıköy'e ulaştılar. 672 yılında İslam donanması Marmara Denizi'ne ulaştı. 674 ve 678 yılları arasında İstanbul 5 kez kuşatıldı ama netice alınamadı. 717 ve 718 yılları arasında İstanbul tekrar kuşatılsa da sonuç yine aynı oldu. Müslümanlar yeni bir kuşatma için yaklaşık 700 yıl beklediler. Nihayetinde İstanbul'un Fethi 29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Han'a nasip oldu” dedi.

FETHİN 5 HEDİYESİ

İstanbul'un fethinin 5 müjdesini sıralayan Halıcı, "Fetih şuurundan yoksun bir gençlik, kardeşleri için yaşamanın ve ölmenin ne demek olduğunu anlamayacaktır. Bu yıl İstanbul'un Fethi'nin 565. Yıldönümüdür. 565 yıl önce gerçekleşen İstanbul'un Fethi, öncelikle İslam'ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul'un Fethi ikinci olarak yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir.Bu muhteşem fetih üçüncü olarak İslam'ın Avrupa'daki varlığına teminat olmuştur.İstanbul'un Fethi ile birlikte dördüncü olarak asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul'un Fethi beşinci olarak inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur” dedi.

YERYÜZÜNDE AKAN KANIN DURMASI İSTANBUL'A BAĞLIDIR

İstanbul'un modern zamanların ortaya çıkardığı herhangi bir metropol kent olmadığını ifade eden Kemal Halıcı, "İstanbul, dünyanın gidişatına yön vermiş, İslam âlemine payitahtlık yapmış, İslam birliğinin ve İslam kardeşliğinin timsali olmuş bir şehirdir. İstanbul, Mekke'nin, Medine'nin ve Kudüs'ün teminatı olmuş bir beldedir.  Yeryüzünde akan kanın durması, huzur ve barışın tesis edilmesi İstanbul'umuzun yeniden dünyaya yön vermesine, İstanbul'un ayağa kalkmasına bağlıdır.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu da davet ettik.Gebze halkını ve Kocaeli'de ki  gençlerimizi ve kendini genç hisseden kardeşlerimizi  ilk defa Gebze'de yapacağımız programa davet ediyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER