Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı' nca Genişletilmiş Adli Kolluk Toplantısı Düzenlendi .

Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi
banner158
banner174

 Gebze Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı birimler ile kolluk kuvvetlerinin daha verimli çalışabilmesi için "Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı " gerçekleştirildi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı, yargı çerçevesi içerisindeki adli kolluk birimleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı birimleri arasındaki talep ve görüşlerin karşılıklı olarak aktarılması, adli işlemler ile ilgili talimatların savcılık tarafından adli kolluk birimlerine iletilmesi ve bu şekilde soruşturma işlemlerinin daha etkin ve daha verimli yürütülmesinin temin edilmesi amacıyla, Gebze Adliyesi Toplantı Salonunda ""Genişletilmiş Adli Kolluk Koordinasyon Toplantısı " düzenledi.

Toplantıya Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sıddık İlgar, Gebze Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Savcısı Faik Ateş, Gebze Cumhuriyet Savcıları, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Emniyet Müdür ve Amirleri, adli kolluk görevini yürüten polis memurları, Gebze ve Dilovası İlçe Jandarma Komutanlığı adli kolluk görevlileri olmak üzere, yaklaşık 150 kadar kişi katıldı.

Gebze Cumhuriyet Başsavcısı Cemil Kuyu, yaptığı açılış konuşmasında özetle, "Daha önceden de belirli periyotlarla yaptığımız toplantılarımızdan farklı olarak bu sefer daha geniş katılımlı bir toplantı düzenledik. Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı yargı yetki ve görev alanında bulunan adli kolluk birimleri arasındaki, adli işlemlerin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde yürütülmesinin sağlanmasıdır. Adli kolluk görevlilerinden isteğimiz, vatandaşlarımızın hak kaybına sebebiyet verilmemesi ve adalet duygusunun zedelenmemesi için, sürekli olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız ile irtibat halinde bulunarak, yaptıkları işlemlerde ilgili yasal mevzuata riayet ederek, daha titiz, dikkatli ve gayretli olmalarıdır. Bu konuda, Cumhuriyet Savcılarımız, yapılan eksik ve yanlış işlemlere ilişkin olarak notlarını sunacaklar. Adli kolluk görevlilerimizin de bu konularda bizlerden olan talep ve önerilerini dinleyerek, sorunların karşılıklı olarak giderilmesine çalışacağız. Kısıtlı imkanlara rağmen, bu güne kadar yaptıkları hizmet ve çalışmalarından dolayı da bütün adli kolluk görevlilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Gebze Kaçakçılık ve Örgütlü Suçlar Savcısı Faik Ateş' in yaptığı sunumun ardından, diğer Cumhuriyet Savcıları ile kısa başlıklar halinde karşılaşılan sorunları dile getirdiler.

Toplantının devamında, söz alan adli kolluk görevlileri istek ve önerilerini sundular. Adli işlemlerde karşılaştıkları sorunlara ve tereddüt ettikleri hususlara ilişkin olarak sordukları sorular Gebze Cumhuriyet Başsavcısı ve diğer Cumhuriyet Savcıları tarafından cevaplandırıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Kasım 2017, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER