Erdoğan'ın büyük zaferi Kazanan Türkiye oldu

G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan'ın büyük zaferi Kazanan Türkiye oldu
banner158
banner174

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'ne ilişkin INTEX Osaka Fuar Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek önemli açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırım tartışmalarıyla ilgili "Sayın Trump bugün bu konuya açıklık getirdi. Böyle bir şeyin olmayacağını da kendisinden özellikle dinlemiş olduk." dedi.S-400 anlaşmasına değinen Erdoğan "Teslimat sürecindedir ve teslimat sürecinde olan böyle bir sözleşmeyi inkar etmemiz Türkiye gibi bir devlete yakışmaz, bu iş bitti." diye konuştu.
"37 MİLYAR DOLAR HARCADIK"

Eşitsizlikler oturumunda mültecilere yönelik Türkiye'nin ortaya koyduğu çabaları ifade etme fırsatımız oldu. Ülkemiz 2011 yılından bu yana milyonlarca insana kapısını açtı. Hali hazırda 3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere 4 milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapıyoruz. Bu insanlar için BM hesaplamalarına göre kullandığımız kaynağın miktarı 37 milyar doları aşmış bulunuyor.Akdeniz'den sınırlardan adeta birer toplama kampını, hapishaneyi andıran mülteci kamplarından yansıyan fotoğrafları hepimiz gördük. Aylan bebeğin sahile vuran cansız bedenini, mültecilerle ilgili ön yargılar yerine vicdanı merkeze alan politikalar geliştirilmediği sürece minik yavrular deniz kıyılarında ölmeye devam edeceklerdir. Muhataplarımıza Türkiye'nin yardımını sürdürebilmesi için uluslararası toplumun sorumluluk ve yük paylaşımına gitmesini ifade ettik. 
"TÜRKİYE'YE VERİLEN SÖZLERİN TUTULMASINI İSTİYORUZ"


Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler kategorisinde yer alması önem arz ediyor. Ayrıca ülkemize Paris ve Buenos Aires zirvesinde verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. Bunlar yapılmadan Türkiye de ilave adımlar atmayacaktır. Enerji konusunda artan talebimizi karşılayacak, arz güvenliğimizi garanti edecek dönüşümleri yapıyoruz. Sürdürülebilir kalkınma hedefleri çerçevesinde G-20'nin daha fazla instiyatif alması şarttır. Terörizm ile mücadele konusunda tutarlı ve kararlı bir duruş sergilemeleri gerekiyor. Terör örgütlerini ideolojilerine ve kimliklerine göre tasnif etmek yanlıştır. Terörün kanlı yüzüyle birçok ülke yüzleşti, hala da yüzleşiyor. Paris'te Brüksel'de Somali'de Sri Lanka'da farklı terör örgütleri kanlı eylemler düzenledi. Bu saldırılar terörün belli bir bölgeyle, dini grupla ilişkilendirilemeyeceğini bir kez daha ortaya koydu. 
"BM'NİN GEREKLİ ADIMLARI ATMASINI BEKLİYORUZ"

BM ile işbirliği içerisinde çalışarak Cemal Kaşıkçı cinayetinin üzerinin örtülmesine müsaade etmedik. Geçen hafta paylaşılan rapor cinayetle ilgili birçok gerçeği açıkça ortaya koyuyor. BM raportörünün hazırladığı raporun arkasında tutarak gerekli adımları atmasını bekliyoruz. Kaşıkçı cinayetinin tüm yönleriyle aydınlığa kavuşması, en üstten en alta kadar tamamından hesap sorulması uluslararası toplumun öncelikli görevidir.

"BİRÇOK BATILI ÜLKE ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR"

Birçok batılı ülke ve insan hakları kuruluşu Mısır'daki darbe mahkemeleri tarafından verilen idam cezaları karşısında adeta üç maymunu oynuyor. Konu Türkiye olunca ortalığı ayağa kaldıranlar, maalesef Mısır'daki idam cezalarına seslerini çıkarmıyor. 9 Mısırlı gencin idam edilmesinden sadece 5 gün sonra yapılan zirve; biliyorsunuz bir araya geldiler. Kimler? AB üyesi ülkeler... Ve AB üyesi ülkelerde idam yasak olduğu halde ve bu gençleri idam eden Mısır'ın başındaki zatın davetine katıldılar, katıldıkları ana kadar da 45'i aşkın idam cezası uygulanmıştı. Ve bu çifte standardın en açık göstergesi de buraya katılması olmuştur. Ne Kaşıkçı cinayetinin ne de Cumhurbaşkanı Mursi'nin şaibeler dolu vefatının gündemden düşürülmesine izin verilmemelidir.  

YAPTIRIM OLACAK MI?

İki stratejik ortağın arasında böyle bir şeyin olması söz konusu değildir, olamaz diye düşünüyorum.
SORU: Libya'da herhangi bir askeri unsura karşı ateş açılabileceğini ifade etti. Sizin tutumunuz ne şekilde olur?
Hangi gemilere vurulması talimatı verilmiş? Kim tarafından böyle bir talimat verilmiş? Hafter tarafından verilmiş bir emir, talimat varsa; ilgili arkadaşlarımız burada onu da inceletiriz. Bu konuyla ilgili de gerekli tedbirlerimiz alınmıştır. Bundan sonra da çok daha farklı şekilde tedbirimizi alırız.
SORU: Putin ile görüşmenizde İdlib'deki son durumu ele aldınız mı?
Rejimin son dönemde saldırıları arttı. S-400 teslimatı...Temmuz ayının ilk yarısında teslimat başlar diye ilgili birimlerimiz bu açıklamayı yaptılar. Ve şuandaki beklenti de bu istikamettedir. Sayın Putin ile görüşme yaptığımızda İdlib'in gündeme gelmemesi söz konusu değil. 12 noktaya rejim tarafından saldırı oldu. Bir askerimiz şehit oldu, tabi gereken tarafımızdan yapıldı. Temenni ederiz ki bu saldırılar olmaz. Şu anda bir sükunet olmaz. Bir daha olmaması gerekir. Bunları ele aldık. Bunlarla ilgili görüşmeyi de yaptık. Bu gözlem kulelerinin varlığı İdlib'in korunmasıdır. Özellikle Amerika ile Suriye'de Münbiç, Fırat'ın Doğusu bunlarla ilgili sayın Trump'ın yapmış olduğu açıklamalar... Özellikle askerlerinin tamamiyle terk etmesi konusunu dahi gündeme getirdi. Bizim Rusya ile özellikle Suriye'nin kuzey batısındaki varlığımız çok daha farklı. Münbiç'te Amerika ile müşterek atacağımız adımlarla Münbiç'in şu anda işgalcilerden kurtulup sahiplerine teslim edilmesidir.' 

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2019, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER