EYT yasası çıktığında kimler yararlanabilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT'lilerle ilgili verdiği talimat sonrası tüm bekleyenler EYT hakkındaki son dakika gelişmelerini talip ediyor. Milyonlarca bekleyenin aklındaki en büyük soru ise olası bir EYT düzenlemesinden kimlerin yararlanabileceği.

EYT yasası çıktığında kimler yararlanabilecek?
banner158
banner174
 
Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Konuyla ilgili Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin'i görevlendirmesi EYT yasasını merakla bekleyenler tarafından ilgiyle karşılanmış ve araştırmalar hız kazanmıştı. Özellikle EYT'de Almanya ile Finlandiya modelllerinin öne çıkması ve kamuoyunda sıkça konuşulur hale gelmesi, Türkiye için de bu tür bir sistem uygulanabilir mi sorusunu akıllara getirdi. EYT raporu ile beraber tüm bekleyenler olası bir yasadan kimlerin yararlanacağını merak ediyor.


PEKİ OLASI BİR EYT YASASI DURUMUNDA EYT DÜZENLEMESİNDEN KİMLER YARARLANACAK? TÜM EYT'LİLER EMEKLİ OLACAK MI?

EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibariyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanamayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibariyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak.

 

EYT ile ilgili olası bir düzenleme gündeme gelirse tüm çalışanlar bundan etkilenmeyecek, çünkü emeklilik yaşını bekleyenler grubu esas itibasiyle 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emeklilik hakkı kazanmayanlardan oluşuyor. Dolayısıyla 8 Eylül 1999'dan sonra işe girenler zaten işe girdikleri tarih itibasiyle 58-60 yaşında emekli olacaklar. 8 Eylül 1999 öncesi işe girenler bir yasal düzenleme olursa bundan faydalanacak.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2019, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER