banner166

Hatay Defne’ye 54 yataklı sahra hastanesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Defne ilçesinde Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD ile beraber 54 yataklı konteyner sahra hastanesi kuruyor

Hatay Defne’ye 54 yataklı sahra hastanesi
banner158
banner174

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD tarafından Hatay’ın Defne ilçesine 54 yataklı konteyner sahra hastanesi kurulacak. Hastanenin yapılacağı alanda Kocaeli Büyükşehir ekipleri alt yapı çalışmalarına başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sahra hastanesinin kurulacağı alanda incelemelerde bulundu. Kocaeli Büyükşehir’in Defne’de kurduğu afet çadırı ve sıcak yemek dağıtımı çalışmalarını da inceleyen Bakan Koca, daha sonra bölgede arama kurtarma ve lojistik çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir personeliyle bir araya geldi.

ÇADIR KENT’TE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Kahramanmaraş’ta arka arkaya yaşanan iki depremden en çok etkilenen yerlerden biri de Hatay’ın Defne ilçesi oldu. Defne’de görevlendirilen ve hızla bölgeye ulaşan Başkan Büyükakın ile Kocaeli Büyükşehir ekibi, ilçenin ve depremzedelerin tüm ihtiyaçlarıyla yakından ilgileniyor. Bir okulun bahçesine afet çadırı kuran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ile beraber depremzedelerin barınma ihtiyacına çözüm üretmek üzere bin adetlik çadır kent kurmak için çalışmalara başladı. Çadır kent alanında alt yapı, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarına başlayan Kocaeli Büyükşehir, bir yandan da depremzedeler için konteyner sahra hastanesi kurulması amacıyla Sağlık Bakanlığı, AFAD ve MÜSİAD ile çalışma yürütüyor.

54 YATAKLI KONTEYNER HASTANE

Hatay’ın Defne ilçesine yapılacak 54 yataklı konteyner sahra hastanesi, 6500 m2 alana inşa edilecek. Sahra hastanesinin acil ile birlikte yılda 250.000 kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Hastanede 4 ana dal branşı ve diş hekimliği hizmeti devamlı olarak verilecek Genel cerrahi, dahiliye, çocuk, kadın doğum ve dış poliklinik hizmetlerinin verileceği sahra hastanesinde haftanın belli günlerinde nöroloji, psikiyatri, fizik tedavi, göz, ortopedi poliklinik hizmetleri de olacak. Projenin kurulumu esnasında ve işletmeye alımında Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, MÜSİAD Karlsruhe, MÜSİAD Paris görev alacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri altyapı, mekanik, elektrik ve sıhhi tesisat imalat çalışmalarına başladı.

BAKAN KOCA, KOCAELİ’NİN AFET ÇADIRINDA

Sağlık Bakanı Koca ile Başkan Büyükakın, konteyner sahra hastanesinin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Bakan Koca ve Başkan Büyükakın, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Defne’de kurduğu afet çadırına geçti. Günlük iki öğün sıcak yemek, çorba, ekmek ve su dağıtımının yapıldığı çadırda afetzedelerle yakından ilgilenen Bakan Koca ile Başkan Büyükakın daha sonra bölgede gece gündüz demeden çalışan Kocaeli Büyükşehir personeliyle bir araya geldi.

BAŞKAN: KONTEYNER SEVKİYATI BAŞLADI

İlçe belediye başkanlarıyla beraber sahra hastanesinin yapılacağı alanda incelmelerde bulunan Başkan Büyükakın, ‘’Sahra hastanesinin ön kısmında konteyner kent oluşturulacak. Toplam 45 dönümlük bir alan. Sahra hastanesinde ameliyathaneler ve tıbbi branşlar olacak. 40 konteynerlik bölümde doktorlar hizmet verecek diğer 40 konteynerde hastanenin diğer bölümleri olacak. Diğer 35 dönümlük alanın içine 350 konteynerlik kent inşa edilecek. Konteynerlerin siparişi verildi. Sara hastanesinin konteynerlerinin sevkiyatı da başladı’’ bilgisini verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER