İlk İHA, KKTC'ye vardı

Dalaman'da konuşlanan Bayraktar TB2 tipi İHA ise KKTC'ye gitmek için havalandı. İHA, yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından iniş gerçekleştirdi.

İlk İHA, KKTC'ye vardı
banner158
banner174
 Türkiye'nin "acil kodla" istediği Geçitkale Havaalanı'nın İHA ve SİHA merkezi yapılması kararı onaylandı. Ajansların sıcak gelişme olarak geçtiği haberde; Dalaman'da konuşlanan Bayraktar TB2 tipi İHA ise KKTC'ye gitmek için havalandı. İHA, yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından iniş gerçekleştirdi.

5 SAATLİK UÇUŞUN ARDINDAN İNİŞ YAPTI

KKTC Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına yönelik alınan kararın ardından başlatılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Dalaman Deniz Hava Üs Komutanlığında bulunan Bayraktar TB2 tipi İHA, gerekli hazırlıklar sonrası saat 05.00'te Geçitkale Havaalanına uçtu. Saat 10.00'da ilk İHA havaalanına başarılı bir şekilde iniş gerçekleştirdi.

İHA'nın yaklaşık 5 saatlik uçuşun ardından Geçitkale Havaalanı'na inmesi bekleniyor. KKTC Bakanlar Kurulu, cuma günü, Geçitkale Havaalanı'nın İHA'larla yürütülecek faaliyetler için kullanılması kararı almıştı. KKTC hükümeti, Türkiye'nin talebi üzerine Geçitkale Havaalanı'nın Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığına (KTBK) tahsis edilmesine onay vermişti.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2019, 19:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER