Marmara Kariyer Fuarı lansmanı Gebze'de yapıldı!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Marmara Kariyer Fuarı lansmanı Gebze'de yapıldı!
banner158
banner174

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde 26-27 Şubat tarihlerinde Marmara Kariyer Fuarı (MARMARAKAF) düzenlenecek. KOÜ'den yapılan açıklamaya göre, fuar "En'lerin fuarında sen de yerini al, geleceğin senin elinde" mottosuyla Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Gebze Happy Inn Otel’de düzenlenen toplantıya Gebze’de bulunan STK’ların başkan ve yöneticileri, fuara destekleyici olan Gebze Güzeller OSB Başkanı Âdem Ceylan, İl Dernekleri başkanları, bürokratlar, Şahin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı, AK Parti Gebze Belediye Başkan adayı adayı Kâşif Şahinkesen katıldı. AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adayı iş insanı Osman Akbulut ile birlikte Kocaeli Sivas Dernekler Birliği Başkanı Kadir Zortaş, Gebze Dernekler Birliği Başkanı Hamit Kuş düzenlenen tanıtım programına iştirak ettiler. Toplantıya ayrıca İŞKUR Kocaeli ve Gebze temsilcileri, Organize Sanayi Bölgelerinin temsilcileri, İKDAY Üyeleri, İnsan kaynakları firmalarının temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Hedef olarak 100 bin katılımcı, 1000 firma ve 250 etkinlik yapılması planlanan Marmara Kariyer Fuarı, genç yetenekleri ve iş dünyasını buluşturan önemli bir platform olacak. Fuar, Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşları ile üniversite öğrencilerini ve mezunlarını bir araya getirerek, istihdam ve staj konularında önemli bir destek sunacak” dedi.

Rektör Cantürk  “Bu fuarı çok önemsiyoruz''

Marmara Kariyer Fuarı hazırlıklarını değerlendiren Rektör Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk sözlerini şöyle sürdürdü:  “Bu fuarı çok önemsiyoruz. Çünkü bulunduğumuz bölge itibari ile özellikle ülkemiz istihdamına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu sebeple de sadece üniversitemiz öğrencilerini değil, mezunlarımızı ve hatta farklı üniversitelerden okuyan ve mezun olmuş arkadaşlarımızı da bu fuara davet ediyoruz. Türkiye’nin en önemli en büyük firmalarını iki gün boyunca bu fuarda ağırlayacağız. 1000 firma hedefimiz var. Bu hedef doğrultusunda da arkadaşlarımız gerekli girişimlerde bulunuyorlar. Talep de oldukça yoğun görünüyor. Ayrıca fuar için 100 bin katılımcı hedefi de koyduk. Kocaeli, bölge itibariyle çok önemli bir konumda, İstanbul’a yakınlığı ile de bu fuar daha da cazip. Ayrıca düzenleyeceğimiz 250 etkinlikle de katılımcılara kültürel, sanatsal, bilimsel aktiviteler sunacağız. Bugüne kadar ki en muhteşem fuarı 26-27 Şubat tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde kentimizle ve bölgemizle buluşturacağız.” dedi.

Rektör Cantürk Gebze’nin de iş dünyası ve STK’larla birlikte düzenlenecek fuara büyük katkı sunduğunun altını çizerek, “ Biz bu yıl Kocaeli Üniversitesi olarak fuarı üstlendik. İnanıyoruz ki önümüzdeki süreçte GYT, GTO’da bir kez daha bu fuarı bölgemizi taşıyacaktır. Herkesi katkılarından dolayı şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu. Gebze Ticaret Odası Meclis Üyesi ve İKDAY Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Alaşar, MARMARAKAF ile ilgili yaptığı açıklamada Türkiye’nin en büyük sanayi şehri olan Kocaeli’de 100 bin kişinin ziyaret etmesi planlanan kariyer fuarında iş dünyasına sunulacak fırsatlar hakkında bilgiler verdi.


Alaşar, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

 “ KOÜ’nün ev sahipliğinde katkı sağlayan ve paydaş olan kurum ve kuruluşların katılımı ile Türkiye’nin en büyük kariyer fuarını gerçekleştireceğiz. Bu fuarda iş dünyasının temsilcileri, insan kaynakları firmalarının temsilcileri ile öğrencileri e mezunları buluşturmakla sınırlı kalmamayı hedefliyoruz.

Firmalarımızı, stratejik hedeflerine ulaştıracak genç, yenilikçi ve dinamik insan kaynağı ile buluşturacağız. Bunun yanında nitelikli iş gücünden oluşan insan kaynağı ile bir araya gelerek geleceğe yönelik veri havuzu oluşturulmasına aracılık edeceğiz. Ülkemizin saygın firmaları ile bir araya gelerek iş ağlarının geliştirilmesini, yeni iş fikirleri ile karşılıklı iş birliğini arttırmayı hedefliyoruz. Markaların, ürün, hizmet ve buluşlarını fuarımızı ziyaret edecek 100 bin ziyaretçimizle tanıştırmayı planlıyoruz.

Ulusal ve yerel medya platformlarında firmaların tanıtımlarını gerçekleştirerek hedef kitlenizde bilinirliği arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca bir yıl süre ile MARMARAKAF Metaverse deneyiminden faydalanarak firmalarımızın, markalarımızın bu platform aracılığı ile nitelikli iş gücü ile buluşmalarını sağlayacağız. Çok verimli geçmesini umduğumuz MARMARAKAF’ın iş dünyamızın en önemli ihtiyacı olan nitelikli iş gücünün temini konusunda Türkiye’nin üretenlerine, ekonomimize katma değer üreten sanayicimize ve iş dünyamıza benzersiz olanaklar sunmasını sağlamayı hedefliyoruz.” Dedi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER