Uzm. Dr. Esra Kaplan Reçber Bilgilendiriyor... Nöralterapi Nedir?

Uğur GENCER/ Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Esra Kaplan Reçber bilgilendiriyor.

Uzm. Dr. Esra Kaplan Reçber Bilgilendiriyor... Nöralterapi Nedir?
banner158
banner174

Nöralterapi Nedir?

Nöralterapi günümüzde çoğu hekim tarafından etkin şekilde kullanılan bir tedavi yöntemidir. Peki nöralterapi hastayı nasıl tedavi eder?

Sağlıklı bir kişinin vücudu yaratılıştan doğru çalışmaya, vücuttaki atıkları temizlemeye programlanmıştır. İçten ve dıştan gelen olumsuz uyarılar, stres, bedensel ve ruhsal travmalar, beslenme bozuklukları bedenin baş etme kapasitesini aştığında hastalık belirtileri ortaya çıkmaya başlar. Fakat hastalık belirtileri ortaya çıkmadan önce sebebi bulunamayan bazı şikayetler belirir. Bu şikayetler: ağrı, uyuşukluk, kulak çınlaması, baş dönmesi, terleme bozuklukları, bağırsak şikayetleri, uyku bozuklukları, sürekli yorgunluk hali, enerji kaybı, depresyon ve bağışıklık sistemi bozukluklarıdır. Eğer hasar verici sebepler vücudun onarma kapasitesini aşarsa işte o zaman hastalıklar ortaya çıkmaya başlar.  Nöralterapi; vücudun bu kendi kendini tedavi etme yeteneğini yeniden canlandırır, harekete geçirir. Bunu sinir sitemini uyararak yapar ve vücudun kendini tedavi etme- düzenleme- dengeleme yeteneğini tekrar kazandırır. Bu nedenle nöralterapi hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir.

 Nöralterapi nasıl uygulanır?

Nöralterapi alanında uzman bir hekim tarafından enjeksiyon yani iğne yapma yöntemiyle uygulanır. Enjeksiyon noktaları hastayı ayrıntılı bir şekilde elle muayene ederek tespit edilir. Bu noktalar genellikle sinir geçiş noktalarıdır. Eski ameliyat skarlarına ve akupunktur noktalarına da gerekli görülürse enjeksiyon yapılabilir. Uygulama sıklığı 7-10 gün arası olmalıdır. Tedavinin etkin olması için gereken seans sayısı ise hastalığın şiddetine, hastanın yaşına göre 1 ila 8 seans arasında değişkenlik göstermektedir.

 Nöralterapi hangi hastalıklarda uygulanır?

Nöralterapi bedendeki her türlü ağrıda uygulanabilir. Bunlar arasında: baş-boyun ve bel ağrıları, omuz kol ve kalça ağrıları, bacak ve ayak bileği ağrıları ve daha sayamadığımız birçok değişik ağrı yer alır. Bunun yanı sıra: sinir sıkışmaları, zona, huzursuz bacak sendromu, nöropatilerde, baş dönmesi ve kulak çınlamasında, stres- depresyon- kaygı bozukluğunda, kronik yorgunluk ve uyku bozukluklarında oldukça etkili bir tedavi sağlar.

 Nöralterapi hangi durumlarda uygulanmaz?

Nöralterapi gebe ve emziren hastalar dahil herkese uygulanabilir. Belirlenmiş hiçbir yan etkisi yoktur.  Sadece nörolojik bir hastalık olan Myastenia Graves ve kanser tedavisi gören hastalara uygulanması önerilmemektedir.

   

 Sağlıklı günler…

 Nöroloji Uzmanı

Uzm. Dr. Esra Kaplan Reçber

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2024, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER