Ziya Gökalp MTAL Öğrencilerinden Yerli Malı Haftasında Yöresel Tatlar

Ülkemizde milli ekonomiyi güçlendirmek ve yurdumuz genelinde üretilen yerli malı tüketimini teşvik etmek amacıyla 1946’dan beri Yerli Malı Haftası olarak her Aralık ayında etkinlikler yapılmaktadır.

Ziya Gökalp MTAL Öğrencilerinden Yerli Malı Haftasında Yöresel Tatlar
banner158
banner174

Bu anlamda yerli ürünlere dikkat çekmek ve ülkemizin yöresel değerlerini, mutfağını ön plana çıkarmak için Gebze Ziya Gökalp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde de bir program düzenlendi. Okul müdürü Ekrem İbiş, öğretmenler ve öğrencilerle birlikte yerli malı vesilesiyle hazırlanan yöresel yemeklerle yerli malı haftasını kutladılar. Öğrencilerin yurt malına olan ilgi ve alakalarının artmasına yönelik yapılan etkinlikte öğrenciler yöresel kıyafetlerini de giyerek programda renkli görüntülere sahne oldular.

Türkiye’nin yedi bölgesinden getirilen yemeklerin tanıtımı sonrasında öğrencilere ve gelen misafirlere de ikramlarda bulunuldu. Beylikbağı mahallesi muhtarı Mesut Akbayrak, Ulus mahallesi muhtarı Hüseyin Akın, İl Genel Meclisi İlköğretim Okulu müdürü Ramazan Taptı ve Kocaeli Yerel Kültür Platformu Gebze temsilcisi Ümran Yavaş Tepecik de katıldı. Okul öğretmenlerinin de katıldığı programda; okul müdürü Ekrem İbiş, "ülkemizin yerli mallarının kullanımın mili ekonomiye de katkı sağlayacağına" dikkat çekerek, "bugün yöresel yemeklerini öğrencilerimizin katkıları ile tanıttık. Bununla birlikte son zamanlarda ülkemizin yerli ürünleri olan silah sanayii ve teknolojideki gelişmelerin de bizim yerli mallarımız olduğunu bunların da tanıtımı için okulumuzda bilgilendirmelerde bulunulduğunu" dile getirdi. İbiş, katılım sağlayan başta öğrenciler ve öğretmenler olmak üzere, vakit ayırıp gelen misafirlere teşekkürlerini de sundu. Konuşma sonrası etkinlik alanına geçilerek; kete, Graybe Kurabiyesi, içli köfte, kayısı, otlu peyniri, tulum peyniri, sıkma dolma, ıspanaklı börek, balkabağı tatlısı, dible, karalahana dolması, Ahıska mantısı, oklava çekmesi, fasulye tavası, Taşköprü sarımsağı, Manav ekmeği, yağlı, un helvası, haluj, turşu kavurması, çibörek, fellah köfte, cevizli sucuk, küflü peynir, cevizli çörek gibi yemekler ile bölgelere ait meyve ve sebzeler de tanıtılan ürünler arasında yer aldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER