10. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı

10 yaşına basan Kocaeli Kitap fuarı bu yıl ‘’Çocuk edebiyatı’’ temasıyla kapılarını açtı. Fuar 9 gün boyunca açık kalacak.

  10. Kocaeli Kitap Fuarı kapılarını açtı
banner158
banner174

10 yaşına basan Kocaeli Kitap fuarı bu yıl ‘’Çocuk edebiyatı’’ temasıyla kapılarını açtı. Fuar 9 gün boyunca açık kalacak.

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, tüm birimlerin de katkılarıyla düzenlediği, Türkiye’nin en büyük kitap fuarı olma özelliğini taşıyan Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 10. kez kapılarını kitap tutkunlarına açtı. Fuarın açılışında ev sahipliğini Başkan Karaosmanoğlu üstlenirken programa TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Büyükşehir Genel Sekreteri İlhan Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, onur konuğu Mustafa Ruhi Şirin katıldı. Edebi Hayat Okumaları projesinde dereceye giren çocuklar da açılışta onur konuğu Şirin’e eşlik etti.  

FUAR BU YIL 10 YAŞINDA

Geride kalan 9 yılda 3 milyon 877 bin kişinin ziyaret ettiği Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 5-13 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor. 5 Mayıs Cumartesi günü saat 11.00’de düzenlenen törenle kapılarını açan 10. Kocaeli Kitap Fuarı’nda 470 yayınevi, 650’den fazla söyleşi, panel ve imza etkinliğiyle milyonlarca kitap, okurları bekliyor. Kocaeli Kitap Fuarı, 9 gün boyunca 10.30-21.00 saatleri arasında açık kalacak ve çok sayıda yazar katılacak.

BAŞKAN: DÜŞÜNMEK İÇİN OKUMAK LAZIM

Törende söz alan Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli’de ağaçların kitap açtığı mevsimdeyiz. Sanayi kenti Kocaeli; artık kitabın da şehridir. Fuarımız; katılımcı, ziyaretçi, etkinlik sayısı ve kitap satışlarıyla Türkiye’nin en büyüğü olmayı başardı” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2018, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER