31 Bin işsiz iş beğenmiyor

Ülkemizde işsizlik çok büyük bir sorun olarak görünse de, işsizlerin büyük bölümünün iş beğenmediği anlaşılıyor. Kocaeli’de İşkur kayıtlarına göre 31 bin kişiye hazır iş imkanı var, ancak bu işlere başvuran yok.

31 Bin işsiz iş beğenmiyor
banner158
banner174
 MEMURLUK DAHA CAZİP

 Eskiden bir sanayi kuruluşuna, bir fabrikaya girebilmek için torpil peşinde koşulur, kendilerini bir fabrikaya atan kişiler çok şanslı görülürdü. Oysa artık hiç kimse beden gücüyle çalışmak istemiyor, masa başında ve vardiyasız çalışmak istiyor. 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından binlerce memurun açığa alınmasından sonra şimdi bütün gözler, boşalan devlet kadrolarına çevrildi
 

İŞKUR MÜDÜRÜ: BİZ MEMUR ALMIYORUZ

İş Kurumu İl Müdürü Ulvi Yılmaz, memur alımlarını İşkur’un yapmadığını hatırlatarak, “Memurluk için kimse İşkur’a başvurmasın” dedi. Yılmaz, 31 bin kişilik iş kadrosunun bulunduğunu, ancak başvuru olmadığını hatırlatarak, “İşsizlere iş beğendiremiyoruz. İşveren işçi arıyor, bulamıyor” dedi. 

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER KIDEM VE İHBAR MAĞDURU 
İlimizde İŞKUR tarafından açılan meslek eğitim kurslarında 650 kişi eğitim görürken, 586 eğitim kurumu da yine bu anlamda ziyaret edildi. 4 bin 690 kişinin girişimcilik katılımı gerçekleştirildi. İŞKUR’a işçi şikâyetleri kapsamında bin 687 müracaat yapıldı. Ve bu müracaatlarda yoğunluk çalışanların işten çıkarılırken alamadıkları ihbar ve kıdem tazminatları, yıllık izin ücretleri ve çalışırken alamadıkları ücretleri olarak açıklanıyor. İlimizdeki son işsizlik başvurusu 23 bin kişi olarak açıklanırken, devlerin ilimizdeki işsizlere ödediği işsizlik ödeneği ise 7 ayda 9 bin 500 kişiye toplam 50 milyon 953 bin 582 TL. 
KURUMA ENGELLİ KAYITLI SAYISI BİN 102 KİŞİ
İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, kuruma kayıtlı bin 102 engelli vatandaşın bulunduğunu ve her hafta engellilere yönelik işe yerleştirme görüşmeleri yapıyoruz. Yılbaşından bugüne kadar çalışabilecek durumdaki kendilerine uygun 368 engelli vatandaşımızı işe yerleştirdik" dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2016, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER