Adile Naşit Hakkında Bilinmeyenler !

1930 yılında İstanbulda doğdu. Tiyatrocu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Ailesi geleneksel tiyatro ile ilgilendi. Anneannesi dönemin ünlü kantocularındandı.

Adile Naşit Hakkında Bilinmeyenler !
banner158
banner174

1930 yılında İstanbulda doğdu. Tiyatrocu bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Ailesi geleneksel tiyatro ile ilgilendi. Anneannesi dönemin ünlü kantocularındandı. Ailesinin yönlendirmesi ve içindeki aşkın da etkisiyle tiyatrocu olan Adile Naşit, Hababam Sınıfında her yaştan insanın hafızasında yer eden Hafize Ana karakterine hayat verdi. Hababam Sınıfı'nın tüm filmlerinde oynadı. Oynadığı tüm rollerde Türkiye halkı, Hafize Anayı aradı ve buldu.

Adile Naşit, birçok film ve tiyatroda rol aldı. Bunlardan en çok akılda kalanları Hababam Sınıfı ve Münir Özkulla karşılıklı oynadıkları diğer filmler oldu. Adile Naşit, gülüşü ile herkesin sevgisini kazandı. TRT'de yayınlanan Uykudan Önce programının ardından, Masalcı Teyze olarak anıldı. Çocuklara tatlı masallar anlattı, içindeki sevgiyi onlar arasında paylaştırdı. Türkiye'nin en mühim oyuncularından biri olarak hiçbir zaman unutulmadı. Her zaman iyi işler yaptı. İyilikte ve mutluluktan yana oldu. Sanat, onun için her şeyden önce geldi. Sanatçı bir ailenin sanatçı evladı olarak yaşamını sürdürdü.

1976 yılında Yeni Hayat filmi ile Altın Portakalda En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı. 20li yaşlarından itibaren her yıl iki filmde rol aldı. Oyunculuk, hayatında boşluğu doldurulamayacak bir yere geldi. Yaşamının son anına kadar oyunculuğa devam etti. Oyunculuk, onun yalnızca mesleği değil en büyük tutkusu, dostuydu. Tiyatro oyunlarından da vazgeçmedi. Tiyatro ve sinema sahneleri arasında bir ömür sürdü. Her zaman mesleğini ön planda tuttu. Kahkahasını her sahneye taşıyarak yüzümüzü güldürdü.

Adile Naşit'in yer aldığı bazı unutulmaz filmler şunlardır: Neşeli Günler, Canım Kardeşim, Davaro, Şaban Pabucu Yarım, Namuslu, Gülen Gözler, Süt Kardeşler ve Hababam Sınıfı Serisidir.

Oğlu Ahmet'i henüz 16 yaşında iken kaybetti. Bunun acısını hayatını boyunca yüreğinde sakladı. 11 Aralık 198'de hayata gözlerini yumdu. Öldükten sonra da hafızalardan silinmedi. Yüzlerce filmi uzun yıllar boyunca insanları gülümseten, iç ısıtan yapımlardan oldu.

Kaynak ; Bilgiustam

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2017, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER