Bilişim Vadimizin Mühendisleri Yetişiyor

Başkan Karaosmanoğlu, Başiskele ilçesinde okul ziyaretleri gerçekleştirdi. Geleceğin dünyada söz sahibi olacak bilişim mühendislerine başarılar diledi.

Bilişim Vadimizin Mühendisleri Yetişiyor
banner158
banner174

 Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başiskele Şehit Ozan Özen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aydınkent İlkokulu ve Ortaokulu'nu ile Yuvacık Serdar İlkokulu ve Ortaokulu'nu ziyaret etti. Okul müdürleri Ayşe Yavuz Yüksel, Fatih Güngör ve Tuncay Altın’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde Başkan Karaosmanoğlu, “Gelecek Türkiye’nindir. Buna inanıyoruz ve bugünlerde tarih yeniden yazılıyor. Gelecek kuşakların temellerini irfan, fikir, sanat, ahlâk ve idealle yoğrulmuş bir şekilde atmak için yoğun bir çaba sarf ediyoruz” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI ZİYARET ETMENİN MUTLULUĞU İÇİNDEYİM”

Vatanını canından aziz bilen görevini en iyi şekilde yapmak isteyen bir gençlik için çocuklarımıza verilen temel eğitimlerin çok önemli olduğunu ziyaretlerde özellikle vurgulayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu hedef doğrultusunda eğitim camiamızla birlikte canla başla çalışıyoruz. Bugün bir kez daha geleceğimizin varisleri olan çocuklarımızı ziyaret etmenin mutluluğu içindeyim. Göreve geldiğimiz ilk günden beri Kocaeli’mizi bir eğitim, kültür ve sanat şehri yapmak için tüm imkânlarımızı seferber, kaynaklarımızı ve potansiyelimizi doğru bir şekilde kullanmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.

FEN, FİZİK, KİMYA, BİYOLOJİ LABORATUVARLARI KURUYORUZ

Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz ve AK Parti Başiskele İlçe Başkanı Şahin Talus’un da yer aldığı ziyaretlerde, 9 yıl önce başlanan Kitap Fuarı’nın Kocaeli’nin kültür hayatına bambaşka bir boyut kattığını da öğretmenlerle olan sohbetinde belirten Başkan Karaosmanoğlu, “23 Nisan Kocaeli Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı’yla Türkiye’de bir ilk olduk. “Her Öğrenciye Bir Bilgisayar” projemizle eğitimde yeni bir çağ açtık. 260 bin bilgisayarı yavrularımıza verdik. Şimdide ihtiyacı olan okullarımıza “Deneyerek Öğreniyorum” Projemiz kapsamında Fen, Fizik, Kimya, Biyoloji deneylerinin yapılacağı Laboratuvarları kuruyoruz. Bilgi Evlerimiz, Bilim Merkezi’miz, Bilişim Fuarımız, Diriliş Kamplarımız, Ücretsiz Spor Okullarımız, alanı müsait olan okullarımızda inşa ettiğimiz spor ve konferans salonlarıyla eğitimin her alanında inisiyatif alıyor, sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz” sözlerini dile getirdi.

TEKNOLOJİYİ TÜKETEN DEĞİL, ÜRETEN BİR TÜRKİYE OLACAK

“Allah’ın izniyle, Kocaeli’miz sanayi üretiminde olduğu gibi, kültür ve medeniyet konusunda da liderliğe yükseliyor” hatırlatması yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze Bilişim Vadisi Projesi hayata geçtiğinde bütün dünyaya teknoloji ve yazılım satan bir Kocaeli kurulmuş olacak. Teknolojiyi tüketen değil, üreten bir Türkiye olacak. İşte bugün bu sıralarda yetişen çocuklarımız ileride Bilişim Vadisinin mühendisleri ve idarecileri olacaklar. Onları bu bilinçle yetiştiriyoruz. Dünyadaki akranlarıyla rekabet edebilecek onları geçebilecek birikimle yavrularımızı yetiştirmek zorundayız. Ancak bu şekilde ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarabiliriz” açıklamasını yaptı.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 12:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER