GOSB’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım toplantısı

GOSB’da, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı işbirliği ile “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

GOSB’da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi  Tanıtım toplantısı
banner158
banner174
 Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmak için sunulan fırsatlar ve destekler konusunda firmaları bilgilendirmek ve Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olma potansiyeline sahip firmaların bu desteklerden yararlanmasını sağlamak üzere; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve GOSB işbirliği ile GOSB Konferans Salonu’nda bir toplantı düzenlendi. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın ile GOSB Katılımcıları, Gebze ve yakın çevrede faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katılım gösterdi. 
KONUŞMALAR YAPILDI
İki oturumdan oluşan toplantının ilk oturumuna; Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR’ın  “Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerine Sağlanan Destekler ve Başvuru Süreçleri” hakkındaki sunumu ile başlandı. Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Karslıoğlu’nun “Ar-Ge ve Tasarım Merkezi Olmanın Mali Avantajları Üzerine Örnek Uygulamalar” ve Betek Boya İnovasyon Müdürü Dr. İsmail Günbaş’ın “Deneyimler Üzerinden Değerlendirmeler” sunumunun ardından, katılımcılardan gelen soruların yanıtlanması ile ilk oturum tamamlandı.
Toplantının ikinci bölümünde ise Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olma potansiyeline sahip seçilen firmalarla birebir görüşmeler yapıldı.
VERİMLİ BİR TOPLANTI
Toplantı sonunda değerlendirmelerde bulunan Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat AR şunları ifade etti.  
 “Ülke çapında başlatmış olduğumuz Ar-Ge ve Tasarım Merkezi tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının en yoğun katılımlı organizasyonunu Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirdik. Oldukça verimli geçtiğine inandığım organizasyon sürecinde gösterilen ilgi, alaka ve sıcak karşılama için başta Yönetim Kurulu Başkanımız Vahit Yıldırım’a, tüm yönetim kademesine, organizasyon sürecine katkı sunan tüm GOSB personeline ve toplantıya katılan tüm GOSB Katılımcılarına teşekkür ederim.”
 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER