Hastaneler yetersiz,Vatandaş Perişan

Yaklaşık 1 milyon nüfusun barındığı GebzeDarıca-Dilovası ve Çayırova ilçelerindeki hasta vatandaşların sağlık sorunlarını gidermek için konuşlandırılan Darıca Farabi hastanesi ve Gebze Fatih hastanesine olan yoğun talep dolayısı ile sağlık hizmetleri tıkandı.

Hastaneler yetersiz,Vatandaş Perişan
banner158
banner174

Sabahın erken saatlerinden gece yarılarına kadar vatandaşların yoğun akınına uğrayan Her iki hastane çalışanları da her geçen gün artan hasta trafiğini karşılamakta ve tedavi etmekte zorlanıyor. Artan nüfus dolayısı ile fiziki olarak ta yetersiz kalan sağlık kuruluşlarında hasta bakımı nerede ise imkansız hale geldi.

HASTANELER GECE YARILARINA KADAR TIKA BASA DOLU

Nüfusu 1 milyonu aşan dört ilçedeki hastaların tedavi olmak üzere akın ettikleri her iki hastanede de gece gündüz fark etmeden aynı yoğunluk yaşanıyor, Her servis önünde gece yarılarına kadar oluşan uzun kuyruklar karşısında doktor ve diğer sağlık personeli de çaresiz kalmış durumda.

ACİL SERVİSLERDE YER BULMAKİMKANSIZ

Özellikle mesai saati bitiminden sonra meydana gelen kaza ve diğer sağlık sorunları ile ilgili hastanelerin Acil servisine giden vatandaşlar burada da oluşan uzun kuyruklar dolayısı ile çoğu zaman tedavilerine cevap alamadan geri dönüyorlar.

ÖZEL HASTANELERDE DERDE DERMAN OLMADI

Devlete ait hastanelerdeki yoğunluğu giderileceği düşünülen Özel hastanelerin açılması da hastanelerdeki kalabalığı sonlandırmadı, Sabah erken saatlerden itibaren hastaların akınına uğrayan Özel hastanelerde talebe cevap verememenin sıkıntısını yaşıyorlar.

YENİ HASTANELERE İHTİYAÇ VAR

Gebze ve çevre ilçelerdeki vatandaşların sağlık sorunlarının giderilmesinde çaresiz kalan sağlık kuruluşlarında görev yapan Personel “Biz kurumlarımıza gelen hasta vatandaşlarımızın taleplerine cevap verebilmek adına bütün fedakarlıkları yapıyoruz, ancak her geçen gün hiç durmadan artan hasta yoğunluğu dolayısı ile ne yaparsak yapalım çaresiz kalıyoruz, Bir an önce bölgeye daha seri bir halde hizmet verebilecek yeni hastaneler yapılarak var olan 2 hastanenin yükü de yapılacak hastanelere dağıtılmalıdır” diye konuştular.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2016, 17:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER