Hürriyet: “ Polis istediği şartlarda çalışamıyor!”

CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Hürriyet’in açıklaması şöyle:

Hürriyet: “ Polis istediği şartlarda çalışamıyor!”
banner158
banner174

 CHP Kocaeli Milletvekili  Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 10 Nisan Polis Teşkilatının Kuruluşunun 173. Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Hürriyet’in açıklaması şöyle:

Ülkemizin asayiş sağlama ve güven ortamını temin etmek için var gücüyle çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Yılını kutlamaktayız.

Ülkemizin asayiş sağlama ve güven ortamını temin etmek için var gücüyle çalışan Türk Polis Teşkilatı’nın 173. Yılını kutlamaktayız.

Ülkemizde artık gittikçe azalan huzur ve güvenliğin sağlanması, yasaların uygulanması ile AKP tarafından çarptırılan demokratik düzenin, 16 yıldır giderek yok edilmesine rağmen temel hak ve özgürlüklerin korunması gibi önemli görevler üstlenen emniyet mensuplarımızı bu zor görevlerinden ötürü tebrik ediyorum.

Ne masum insanları korumak uğruna kendi canını feda eden Trafik polisi Fethi Sekin’i, ne Hakkari’de teröristlerle çatışırken şehit olan Özel Harekatçı Recep Topaloğlu’nu ne de Bitlis’te terör örgütünün hain saldırısı sonucu şehit düşen Volkaz Sabas’ı ve bu yolda şehit olan kahraman polislerimizi hiçbir zaman unutmadık ve asla unutmayacağız.

Polislerimiz canları pahasına yaptıkları bu kutsal görevde ne yazık ki, istedikleri şartlarda çalışamıyor, hak ettikleri değerin yarısını bile göremiyorlar. Devletin üvey evlat muamelesi yaptığı polislerimiz görevlerini zor şartlar altında gerçekleştirmek zorunda kalıyorlar. Ne 3600 ek gösterge talepleri karşılık buluyor, ne de insani çalışma talepleri kabul görüyor. Oysa her meslek grubu gibi polislerin de insani şartlar altında çalışmaya hakları vardır.

Bizler de Cumhuriyet Halk Partisi olarak; aslında olması gereken ancak polislere hayal olarak gösterilen haklarını almaları için mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 10 Nisan Polis Teşkilatı Kuruluş Günü’nü kutlar, görevleri başında şehit düşen kahraman polislerimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER