Hüseyin Aksoy'a Ziyaret !

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşinin himayelerinde İçişleri Bakanlığınca yürütülen “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında; Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinden, öğretmenler Ramazan Yıldırım ve Hamza Yiğit refakatlerinde ilimize gelen 22. grup 50 misafir öğrencimiz, ilk olarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.

Hüseyin Aksoy'a Ziyaret !
banner158
banner174
İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak  tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması
amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşinin himayelerinde İçişleri Bakanlığınca yürütülen  “Biz Anadoluyuz”  projesi kapsamında; Ağrı ili Doğubayazıt ilçesinden, öğretmenler Ramazan Yıldırım ve Hamza Yiğit refakatlerinde ilimize gelen
22. grup 50 misafir öğrencimiz, ilk olarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.
 
Ziyarete, Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda misafir öğrencileri kabul eden Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, öğretmenler Ramazan Yıldırım ve Hamza Yiğit ile 50 misafir öğrencimiz  katıldı.
 
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “ Ağrı ilimiz ile Kocaeli ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında eşleştirildi ve sizlerle beraber bugüne kadar 1077 öğrencimiz Kocaeli’nde gezme fırsatı buldu. Bu sebeple hepinize hoş geldiniz diyorum. Burada sizlere güzel bir program hazırladık. Bu program çerçevesinde incelemelerde bulunacaksınız. Kocaeli, Türkiye’nin nüfus itibariyle onuncu büyük şehridir. Ekonomik anlamda ilk üçte yer alan bir şehirdir. Türkiye’de toplanan vergilerde İstanbul’dan sonra en fazla vergi ödeyen ikinci ildir. İzmit körfezinde 35 limanımız var ve bu limanlarda gerek ithalat, gerek ihracatta birçok yük boşaltılıp yükleniyor. Bu yönüyle de oldukça önemli bir sanayi-ticari hareketliliğe sahip bir kent. İzmit üzerinden Avrupa’ya, Avrupa’dan Anadolu’ya İzmit bir geçiş noktasıdır. Böylesine önemli bir kenti dolaşma fırsatınız olacak. Kentimizin iki önemli üniversitesi var. Kocaeli Üniversitemizin yaklaşık 85 bin öğrencisi var. Gebze Teknik Üniversitemizin ise; 7 bin 500 civarında öğrencisi var. Öğrenciler bakımından hareketli büyük bir şehirdir. Ağrı ilimizde önemli illerimizden birisidir. Önemli tarihi değerlerimize sahip olan bir ilimizdir. Türkiye’mizin her bir köşesi ayrı bir güzelliğe sahiptir. Bu ülkenin kuruluşunda ortak bir mücadele anlayışıyla bu ülkeyi kuran insanların oluşturduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bundan sonra da inşallah hep beraber ülkemizi daha iyi bir noktaya taşımış olacağız. ” diyen misafir öğrencilere ilimize hoş geldiniz dedi.

 
 Hüseyin Aksoy, misafir öğrencilere tek tek söz vererek, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Hüseyin Aksoy ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
Konuşmaların ardından Hüseyin Aksoy misafir öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.
 
Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde;  Grup, 27 Şubat 2018 Salı günü Gölcük’ten vapurla İzmit’e geçerek Brisa Fabrikasını gezecekler ve yine aynı gün Darıca’da Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park’ı gezdikten sonra Osmangazi Köprüsü’nden geçerek konaklayacakları otele dönecekler. Misafir öğrencilerimiz, 28 Şubat 2018 Çarşamba günü Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camii ziyaretinden sonra İzmit’ten vapurla Gölcük’e geçerek Yarhisar Müze Gemisini gezecekler. 01 Mart 2018 Perşembe günü TCG Gayret Gemi Müzesini, Hızır Reis Denizaltı Müzesini, Arkeoloji ve Etnografya Müzesini, Seka Kağıt Müzesini ve Kocaeli Bilim Merkezini gezdikten sonra konaklama yerlerine dönecek olan grup, 02 Mart 2018 Cuma günü Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan görevlilerimizce Ağrı’ya uğurlanacaklar.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER