Kadınlardan, Meclis Komisyonuna tepki!

Kocaeli Kadın Platformu üyeleri, TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu'nun raporuna tepki gösterdi. Oturma eylemi yapan kadınlar raporu tanımadıklarını ifade ettiler.

Kadınlardan, Meclis Komisyonuna tepki!
banner158
banner174
 Aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurlar ile boşanma olaylarının araştırılması ve aile kurumunun güçlendirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu tarafından yayınlanan rapora, İzmit'te kadınlar tepki gösterdi. Kocaeli Kadın Platformu üyesi yaklaşık 30 kadın İzmit Sabri Yalım Parkı'nda bir araya gelerek rapora tepki gösterdi. Kadınlar, 'Hayatımız Bizim, Boşanma Komisyonu Raporu'nu Tanımıyoruz' yazılı pankartı yere sererek oturma eylemi yaptı.

Basın açıklamasını platform üyeleri adına Gizem Güzel okudu. Komisyonunun raporunu tanımadıklarını belirten Güzel, "Yıllarca kadınlar adına konuştular, konuşuyorlar. Biz duymaktan bıktık onlar ne yapmamız gerektiğini söylemeden bıkmadılar. Ağızlarını her açtıklarında kadınlara hayatı dar ettiler. Her sözleriyle bizi sokaktan, işten, meclisten, okuldan evlere göndermeye çalıştılar. Şimdi de boşanmayın diyorlar. Boşanmamızı engellemek için ellerinden gelen ne varsa yapıyorlar. Bizleri şiddet yuvası evlere tıkmak istiyorlar. Meclis çatısı altında kurulan boşanması araştırma komisyonu kadınlar olarak bu güne dek mücadelemizle kazandığımız tüm hakları gasp etmeyi tamamlıyor. Biz canımızı sokakta bulmadık ama mücadelemizi sokakta var ettik. Sizden, haklarımıza yöneltilen saldırılarınızdan, canımıza kast eden tehditlerinizden korkmuyoruz. Bizler öncekilerde olduğu gibi boşanma komisyonu yoluyla yapmaya çalıştığınızın da farkındayız. Komisyonu tanımıyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER