KOTO'ya Paralel operasyon

Dün Kocaeli'de yapılan paralel yapı operasyonunda Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanvekili , üye ve yöneticiler de göz altına alındı. KOTO Başkanı Murat Özdağ ise arananlar arasında

KOTO'ya Paralel operasyon
banner158
banner174
 Kocaeli'de paralel yapıya yönelik büyük bir operasyon yapıldı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Kocaeli merkezli 7 ilde başlatılan paralel yapı operasyonunda 88 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kocaeli, Bursa, İstanbul, Sakarya, Adana, Karabük ve Denizli'de belirlenen adreslere yapılan operasyonda 80 kişi gözaltına alındı. 80 kişiden 50'sinin Kocaeli'de gözaltına alındığı öğrenildi. Şahıslar 'FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak, terör örgütüne finansman sağlamak' suçlamasıyla gözaltına alındı

İŞ ADAMLARI, POLİS MEMURLARI, DERSHANE ÇALIŞANLARI...

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında iş adamlarının ve çok sayıda polis memurunun da olduğu bilgisine ulaşıldı. Gözaltına alınanlar arasında Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen dershanelerin yetkilileri de var. Gözaltına alınanlardan birisinin asgari ücretli çalışan Mustafa Şeker isimli işçi olduğu öğrenildi. Ev ve iş yerlerine yapılan operasyonlarda bazı evraklara da el konuldu.

YAKINLARI EMNİYETE GELDİ

Gülen Cemaati'ne yönelik 7 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 88 kişi, Derince Kaşkal'da bulunan Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Öte yandan gözaltına alınan şahısların yakınları ve avukatları da emniyetin önüne geldi. Gözaltına alınan şahısların ifade işlemleri sürüyor. Ayrıca hakkında yakalama kararı bulunan kişilerin olduğu bu nedenle gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. Dosyada gizlilik kararının bulunduğu belirtilirken, ifade işlemlerinin de cumartesi gününe kadar sürmesi bekleniyor.

MECLİS BAŞKANI GÖZALTINDA

Kocaeli Ticaret Odası’nda meclis başkanı olarak görev yapan Bülent Karagöz de paralel operasyonu kapsamında gözaltına alındı. META Elektrik firmasının da sahibi olan Karagöz’ün Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın olduğu ve sık sık Afrika ülkeleri için yardım topladığı biliniyordu. Cemaatçi kimliğiyle ön planda olan Karagöz sabah saatlerinde Kocaeli Ticaret Odası'nda gerçekleştirilen Türkiye- Ukrayna İşadamları Forumu programı esnasında gözaltına alındı.

 

 

 

 

Kentimizin tanınmış kuyumcularından olan İslam Kadıçeşme de paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alınanlar arasında

MURAT ÖZDAĞ ARANIYOR

Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Murat Özdağ hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Fethullah Gülen Cemaati üyelerine yönelik operasyon kapsamında hazırlanan gözaltı listesine girdi. Paralel yapı olarak adlandırılan yasadışı örgütle ilişkisi olduğu iddia edilen Murat Özdağ hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Önceki gün yurtdışına çıktığı öğrenilen Murat Özdağ’ın ismi şu anda Kocaeli ve çevre illerin emniyet müdürlüklerine gönderilen arananlar listesinde yer alıyor. Murat Özdağ'ın Kazakistan'da olduğu öğrenildi. Özdağ'ın gözaltı süresinin bitimine 1 gün kala ülkeye dönerek teslim olacağı gelen bilgiler arasında. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inmesi beklenen Murat Özdağ havalimanı polisi tarafından gözaltına alınacak ve Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilecek.

O KUYUMCU DA GÖZALTINDA

Kocaeli’de özellikle İzmit’te geniş bir kesim tarafından tanınan, kuyumcu İslam Kadıçeşme Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı. Yasadışı terör örgütü üyesi olmak ve örgüte maddi destek sağlamak suçlamasıyla gözaltına alınan Kadıçeşme kardeşler Fethiye Caddesi’nde bulunan Çarşı İşhanı’nda Altınbahar isimli kuyumcunun sahibiydi. Kadıçeşme kardeşler bir süre önce 3 kuyumcu dükkanını kapatarak kayıplara karışmış, piyasaya olan borçlarıyla ilgili ise “100 kadar müşterimize toplam 1.5 milyon; 28 büyük müşterimize 6.5 milyon, toplam 8 milyon TL borcumuz var. Bir sarmala girdik, toparlayamadık” açıklamasında bulunmuştu.

 

İSTİHBARAT MÜDÜRÜ'DE ALINDI

 

Kocaeli İstihbahrat Şube Müdürü, Kaçakçılıktan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunan birinci sınıf emniyet müdürü Ali Öztürk İstanbul’daki evinde Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından paralel yapı operasyonu kapsamında gözaltına alındı. Öztürk ifadesi alınması üzere Kocaeli’ye getirildi. Hatırlanacağı gibi Ali Öztürk bir süre önce yine paralel yapı operasyonları kapsamında gözaltına alınmış ancak serbest bırakılmıştı.

MOBESKO BAŞKANI DA GÖZALTINDA

Kocaeli merkezli 7 ilde gerçekleştirilen paralel yapı operasyonunda MOBESKO Başkanı Ramazan Baştürk de gözaltına alındı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Baştürk’ün ifadesinin alınmasına başlandı. Baştürk’ün 'FETÖ/PDY terör örgütü yöneticisi veya üyesi olmak, terör örgütüne finansman sağlamak'la suçlandığı öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2016, 16:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER