Meslek Komiteleri Ödüllerini Aldı

Kocaeli Ticaret Odası Meclisinde, 'Meslek Komiteleri Ödül Töreni'de yapıldı.

Meslek Komiteleri Ödüllerini Aldı
banner158
banner174
 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve çok sayıda davetli törende yer alıp, hak sahiplerine ödüllerini verdi

KOTO’nun toplantısında Meclis Başkan Yardımcılığından ayrılan Hüseyin Kahraman’ın yerine seçim yapıldı. Tek aday olan Meclis üyesi İsmail Uslu, oy birliği ile KOTO Meclis Başkan Yardımcısı seçildi. İsmail Uslu, “Komite ve şahsıma yapılan teveccüh nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi. Kesin hesapla ilgili eleştiriler yapan Meclis üyesi Hasan Çiçek, ret oyu vereceğini açıkladı. 

İŞ DÜNYASI UMUTLU

KOTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özdağ, “İş dünyasının haklarını gözeten biz, işçimizle kavga etmek değil, kol kala çalışmak istiyoruz. Damga vergisinde ciddi bir yük var, isteğimiz kaldırılması, daha sağlıklı iş ortamının oluşturulmasıdır. Nitelikli ara eleman sıkıntımız var. Çıraklık okulları, lise seviyesine getirilmelidir. Bölgemizdeki arazi fiyatları yüksek olduğu için yatırımcı yatırım yapmakta güçlük çekiyor. TOKİ’nin, yerel müteahhitlerle birlikte hareket etmesini istiyoruz.” dedi, 2016’dan umutlu olduklarını söyledi.

ÇALIŞMAZSAN ÖDÜL ALAMAZSIN

Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, ödül almaya hak kazananları kutladı. “Çalışınca oluyor, çalışmazsanız ödül alamazsınız. Sizin hizmetinizde olmak bizim için gururdur. Bütün dünyaya ürün pazarlayacaksınız; vergilerinizi de biz hizmete dönüştürüyoruz. Bizlere diz çöktürmek isteyenler hayal kırıklığına uğrayacak. En büyük ödül; çalışanların size Allah razı olsun demesidir.” diye konuştu. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da konuşmasında, Türkiye, küresel ölçekte iddiasını sürdüren 2023 Dünyanın en güçlü 10 ekonomisinde biri olma hedefi için kararlık ve inançla yürüyüşüne devam ettiğini vurguladı, “Devlet milleti için vardır; bizde milletimiz için varız. Allah sizlere helal ve bol kazançlar versin.” dedi. 
IŞIK: “BU ŞEHRE SEVDALIYIM”

KOT’nun Murat Özdağ önderliğinde pek çok başarılı çalışmaya imza attığını belirten Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, törende yaptığı konuşmada Kocaeli yatırımlarını anlattı, şunları söyledi:"Kim ne dersi desin Kocaeli dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Müthiş dinamik bir şehir. Kocaeli, İstanbul’un hemen arkasından geliyor. Bu şehre sevdalıyım; hizmet etmeyi ayrıcalık olarak görüyorum. Allah bize hizmet etme fırsatı verdiği için şükrediyorum. Bu şehir daha fazlasını hak ediyor. Takım olarak gayret gösteriyoruz. 14 yıl içinde 17 milyar TL üzerinde şehrimize yatırım kazandırdık. Büyükşehirlerin yaptıkları dahil değil. Körfez Geçiş Köprüsü rüya olmaktan çıktı. Nisan ayında köprünün üzerinden araçla geçmeye başlayacağız. Kocaeli’nin de artık boğaz köprüsü olacak. 29 Ekim’de Kocaeli Devlet Hastanesi hizmete alınacak, Yakında Gölcük Devlet Hastanesi’ne başlanacak. Şehir Hastanesi devam ediyor. Başlanan iş mutlaka biter. Eskisi gibi yılan hikayesine dönmez. Yakında, İzmit Kandıra duble yol inşaatını başlıyoruz. Ülkemiz ve Kocaeli geleceği açısından önemli olan Bilişim Vadisi’nin Haziran’da 1.Etaptaki inşaatları bitmiş olacak. Kocaeli Türkiye’nin geleceğine damga vuracak yatırımlara ev sahipliği de yapıyor. Kocaeli sanayinin lokomotifidir. 4 ncü sanayi devriminin de lokomotifi olacaktır”
KIDEM TAZMİNATI FONU KURULMALI

Terörle mücadele konusunda da görülerini aktaran Bakan Işık, “Terör örgütünün belini kırdık. Daha hızlı temizlenebilirdi. Çok dikkatli operasyon yapılmamasının tek nedeni sivillerin zarar görmemesi. TSK, Emniyet, güvenlik güçlerimizin tamamı hassasiyetle davranırken, bir insan kılına zarar görmemesi için çalışırken, 1180 akademisyen bildiri ile devleti katliamla suçluyor. İnsanda biraz insaf olur. Terör örgütüne en ufak bir imada bulunmayacaksın. Güvenlik güçlerini katliamla suçlayacaksın. Bunların yaptıkları apaçık ihanettir. Okumadan imzalayanlarda gaflet içindedir.” Bakan Işık, Kıdem Tazminatı konusunun kanayan yaralarından birisi olduğunu söyledi

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2016, 15:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER