“Milletin zekasıyla dalga geçiyor“

** Gebze Kuyumcular Derneği Yıldıray Turan'ın, " Altın bozdurmak için gelenlere para verip altınlarını muhafaza altına alıyoruz", sözleri tartışma yarattı. Gazetemizi arayan kuyumcular, dernek başkanının kuyumcuları ntefeci gibi algılanmasına neden olduğunu ifade ettiler.

“Milletin zekasıyla dalga geçiyor“
banner158
banner174
 Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı  Yıldıray Turan'ın bir yerel gazeteye yaptığı  açıklamalar  tartışma yarattı.  Gazetemizi arayan  bazı kuyumcular, Yıldıray Turan'an  halkın zekasıyla dalga geçtiğini belirterek, kuyumcuların  paraya ihtiyaç olanların altınlarını rehin alıp onlara borç para vermesi gibi bir durumunu söz konusu olmadığını söylediler. Kuyumcular, "Biz böyle bir ticaret yapmıyoruz, kendisi yapıyorsa başka"dediler.

SATMAK İSTEYENE  BORÇ VERİYORUZ

Gebze  Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan   önceki gün bir yerel gazeteye yaptığı açıklama ile tartışma yarattı. Turan yaptığı açıklamada, "Bazen müşterilerimiz  ihtiyaç üzerine  altın bozdurmak ister , biz hemen  bozup altın alışından para kazanma yolunu seçmeyiz.  İhtiyacı olan parayı  verip altınını muhafaza ederiz.  yani insanlar hem ihtiyaçlarını karşılamış hem de zarar etmemiş olurlar.  para her  zaman kazanırsınız  ama insan kazanmak daha önemli. Sonuçta para insandan kazanılır"demişti.

KUYUMCULAR TEFECİ VE EMANETİÇİ DEĞİL

Bu açıklama sonrası  gazetemizi arayan  bazı kuyumcular dernek başkanı Yıldıray Turan'ın  insanların zekasıyla  dalga geçtiğini belirterek, "Gebze,  Darıca,  Çayırova ve Dilovası'nda sorun bakalım kaç kuyumcu böyle bir uygulama içinde.  Böyle bir şey olur mu,  kuyumcular  tefecilik mi yapıyor veya  emanetçi mi?  Kuyumcular  ticaretleri gereği altın alır ve satar, altın emanet almak, karşılığında para vermek gibi bir şey söz konusu değil.  Kuyumcu esnafı bu açıklama ile  toplum önünde yanlış bir algılama ile karşı karşıya bırakılıyor."dediler. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2016, 19:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER