Misafir Öğrenciler'den Hüseyin Aksoy'a Ziyaret!

''Biz Anadoluyuz'' Projesi kapsamında Ağrı'dan gelen 26.grup misafir öğrenciler Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret ettiler.

Misafir Öğrenciler'den Hüseyin Aksoy'a Ziyaret!
banner158
banner174
İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun geliştirilmesi, terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak  tutulması, kardeşlik ve huzura katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması
amacıyla Sayın Cumhurbaşkanımız ve değerli eşinin himayelerinde İçişleri Bakanlığınca yürütülen  “Biz Anadoluyuz”  projesi kapsamında; Ağrı ili Tutak ilçesi Yatılı Bölge Ortaokulundan öğretmenler Vural Taşyürek ve Fatih Mehmet Türkkan refakatlerinde  ilimize gelen 26. grup 45  misafir öğrencimiz  ilk olarak Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’u ziyaret ettiler.
 
Ziyarete, Valilik Karamürsel Alp Toplantı Salonunda misafir öğrencileri kabul eden Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mahmut Baytüz, öğretmenler Vural Taşyürek ve Fatih Mehmet Türkkan ile 45 misafir öğrencimiz  katıldı.
 
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ziyarette yaptığı konuşmalarında; “ ‘Biz Anadoluyuz’ projesi kapsamında Kocaeli, Ağrı ilimizle eşleştirildi ve sizlerle beraber bugüne kadar 1271 öğrencimiz Kocaeli’ne geldi. Kocaeli’nin tarihi ve sanayide önemli yer tutan bazı noktalarında geziler düzenleyeceksiniz ve Kocaeli ile ilgili daha farklı bilgilere sahip olacaksınız. Türkiye’nin önemli sanayi şehirlerinden bir
tanesi Kocaeli’dir. Türkiye ekonomisinin önemli bir bölümünü Kocaeli’de yapılan çalışmalar oluşturuluyor. Kocaeli; Türkiye’de İstanbul’dan sonra en fazla vergi veren ikinci ildir. Bu yönüyle baktığınızda Kocaeli, birçok boyutuyla Türkiye’nin önemli şehirlerinden birisidir. Nüfus itibariyle Kocaeli; Türkiye’nin onuncu büyükşehridir. Bu anlamda burada özellikle bölgemizin ekonomisinde önemli katkılar sunan birçok fabrikalarımız var. Bunlardan bazıları da otomotiv  sektöründe yer alan fabrikalardır. Sizlere de bu fabrikalardan biri ön görüldü. Bu anlamda sizler de bir aracın nasıl üretildiğini yakından göreceksiniz ve fikir sahibi olmuş olacaksınız. Umarım buradan güzel duygularla ayrılırsınız.” diyen Kocaeli Valisi misafir öğrencilere ilimize hoş geldiniz dedi.
 

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, misafir öğrencilere tek tek söz vererek, duygu ve düşüncelerini paylaşmalarını istedi. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler, Kocaeli Valisi ilgi ve kabullerinden dolayı teşekkür ettiler. 
 
Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, misafir öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.
 
Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesince düzenlenen program çerçevesinde; 20 Mart 2018 Salı günü Çayırova’da Anadolu Isuzu Fabrikasını ve Darıca’da Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı gezdikten sonra Osmangazi Köprüsü’nden geçerek, konaklayacakları otele dönecekler.

Grup, 21 Mart 2018 Çarşamba günü Bağçeşme Şehitliği ve Orhan Camii ziyaretinin ardından İzmit’ten vapurla Gölcük’e geçerek Yarhisar Müze Gemisini gezecekler. 22 Mart 2018 Perşembe günü ise; TCG Gayret Gemi Müzesini, Hızır Reis Denizaltı
Müzesini, Arkeoloji ve Etnografya Müzesini, Seka Kağıt Müzesini ve Koceli Bilim Merkezini gezdikten sonra konaklayacakları otele dönecek olan Grup, 23 Mart 2018 Cuma günü Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan görevlilerimizce memleketleri Ağrı’ya uğurlanacaklar.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2018, 10:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER