Paralelcilerin serbest bırakılmasına Savcı itiraz etti

Geçtiğimiz hafta yapılan Paralel Devlet Yapılanması/Fetö operasyonunda gözaltına alınan 64 kişiden 18'inin serbest bırakılmasına savcı itiraz etti.

Paralelcilerin serbest bırakılmasına Savcı itiraz etti
banner158
banner174
 SAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye çıkarılan 18 zanlının ise mahkeme heyeti tarafından tek tek ifadeleri alınmış ve yaklaşık 17 saat süren duruşmanın ardından zanlılardan ikisinin 200’er bin TL kefalet ödemeleri ve adli kontrol şartı altında olmaları şartıyla tüm zanlılar serbest bırakılmıştı. Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı, bugün öğle saatlerinde bir üst mahkemeye bir dilekçe vererek, zanlıların serbest bırakılması kararına itiraz etti. 2. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında direnmesi durumunda itirazın 1. Sulh Ceza Hakimliğince değerlendirileceği öğrenildi.

3 GÜN İÇERİSİNDE YENİ KARAR

Paralel yapıya para gönderdiği iddiasıyla savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 kişi diğer 46 şahıs ile serbest bırakılmıştı. Şahısların serbest bırakılmasının ardından savcılıktan bugün tahliye kararına itiraz geldi. Savcılığın itirazının ardından mahkemenin 3 gün içerisinde yeni bir karar vermesi bekleniyor. 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 20:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER