Sertif Gökçe bir kez daha aday

Kocaeli Barosu kongresi 15-16 Ekim'de

 Sertif Gökçe bir kez daha aday
banner158
banner174

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Baro Başkanı Sertif Gökçe 15-16 Ekim’de yapılacak Baro başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olacağını açıkladı. Sertif Gökçe’nin basın açıklamasına mevcut yönetim kurulu üyeleri de katılım gösterdi.  Gökçe basın açıklamasında,”Kocaeli Barosu 2 yıl içerisinde çok çalıştı. 15-16 Ekim’de Cumartesi Pazar kongremiz var. Meslektaşlarımızın destekleriyle ikinci dönem ama son kez aday olmayı düşünüyorum” dedi
 BU DÖNEMDE DE ADAYIM
Baro Başkanı Sertif Gökçe “Sizinde bildiğiniz gibi 2014 Ekimde baro yönetimine seçilmiştik. Seçildiğimizden beri durmadan vaatlerimizi yerine getirmek için çalıştık. 2 yıllık süre zarfında vaat ettiklerimizin yüzde 95’ini gerçekleştirdik. Kocaeli Barosu 2 yıl içerisinde çok çalıştı. 15-16 Ekim’de Cumartesi Pazar kongremiz var. Meslektaşlarımızın destekleriyle ikinci dönem ama son kez aday olmayı düşünüyorum. İki sene önce yola çıktığımız arkadaşlarımızın çoğuyla devam edeceğiz. 3-4 arkadaşımız özel sebeplerinden ötürü devam etmeyecek. 2 sene içerisinde kaldığımız yerden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
 “EN BÜYÜK PROJEMİZ BİNA”
Yapmayı planladıkları en büyük projenin yeni bir sosyal tesis olduğunu belirten Gökçe “Bizim bir binamız olmamız gerekiyordu. Ciddi bir finansal kaynak gerekiyor. Bu anlamda bu dönem bunu yapmadık. Ama ikinci dönemde bunu gerçekleştireceğiz. Ülkede ciddi sorunlar var. Bunlara yönelik birçok çalışma yürütüyoruz. En büyük projemiz birinci dönemde eksik kalan binaydı.  Onu da İnşallah önümüzdeki dönem yapacağız. Bizim meslek içi eğitimlerimiz çok oluyor. Yapmayı düşündüğümüz kompleks meslektaşlarımız tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir bina olmalı. Bizim bu talebimizi karşılayacak bir bina yok Kocaeli’de bu yüzden de arsa alıp kendi projemizi yapması lazım. Maddi desteği barolar birliğinden alacağız. Baroların bütçeleri kısıtlı çünkü” şeklinde konuştu.
“KONTENJANLAR DÜŞÜRÜLMELİ”
Avukatların yıllardır süren sıkıntılarının başında ülkede çok sayıda avukat olduğunu belirten Baro Başkanı Sertif Gökçe,”Hukuk fakültesi sayısı çok fazla. Bu yasal düzenlemeyle halledilecek bir şey. Fakülte sayıları ya da kontenjanlar düşürülmeli. Bunlar yasayla çözülmeli. İhtiyaç fazlası avukat var şu anda Türkiye’de ciddi bir avukat enflasyonu var. Avukatlık sınavları da getirilmeli. Avukatlık yasasıyla ilgili hemen hemen 15 yıldır bir şey yapılmadı. Bazı baroların 4/3’ü stajyer. Bu önemli bir sorun. Önümüzdeki dönemde İnşallah bu sorun çözülür” ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 22:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER