Solakoğlu: Aday olmayacağım

27 Aralık tarihinde yapılacak olan CHP İl Kongresi için mevcut İl Başkanı Cengiz Sarıbay yeniden başkanlık için aday olduğunu açıklamıştı.

Solakoğlu: Aday olmayacağım
banner158
banner174
 Bunun üzerine Sarıbay’ın karşısına bir başka aday çıkacak mı sorusu akıllara gelirken eski Baro Başkanı ve CHP eski Milletvekili Tamer Solakoğlu’nun ismi kulislerde geçmeye başlamıştı. Ancak Solakoğlu yaptığı açıklamada CHP  İl Başkanlığı’na aday olmadığını söyledi. 


İşte Solakoğlu’nun açıklaması:

"Partimizin İl Başkanlığı seçim sürecinde, birçok partilimiz, gerek büroma gelerek gerekse telefonla arayarak, il başkan adayı olmam konusundaki isteklerini tarafıma ilettiler.

Partililerimizin bu yoğun istekleri sonucunda, il başkan adaylığı konusunda hem birlikte siyaset yaptığım arkadaşlarım, hem de partililerimizle görüşerek onların görüş ve düşüncelerini aldım. Yaptığım görüşmelerde, il başkanlığı görevini çok iyi yapacağım söylenmekle birlikte, adaylığımın bir grubun adayı olarak ve en önemlisi parti genel merkez yönetimimize karşı, muhalif adaylık olarak algılanabileceği ifade edildi. Ben ne kadar her hangi bir grubun adayı olmayacağımı, beni 07 Haziran 2015 ve 01 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerinde milletvekili adayı yaparak onurlandıran genel merkez yönetimimize muhalif bir tavır içerisinde olmayacağımı belirtsem de, oluşturulan bu algıyı değiştiremeyeceğimi gördüm. İl başkan adayı olmamın hem kendime hem de partime zarar vereceği kanaatine ulaştım.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’na aday değilim. Beni bu onurlu göreve layık gören büroma gelerek, telefonla arayarak aday olmamı isteyen, destekleyen tüm partililerime teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara ulaşması bu güzel ülkenin, güzel insanlarının çağdaş demokraside eşit ve özgür yurttaşlar olarak yaşamaları için partimin bir neferi olarak çalışmaya devam edeceğim.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı seçimlerinde aday olan Sayın Cengiz Sarıbay’a ve aday olabilecek diğer partililerime başarılar dilerim.

Saygılarımla. "

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2015, 14:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER