TOBB demokrasi mücadelesinin yanında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’a bağlı oda ve borsa başkanlarıyla istişare toplantısında bir araya geldi. Erdoğan toplantıda, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti.

TOBB  demokrasi mücadelesinin yanında
banner158
banner174
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı oda ve borsa başkanlarıyla, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde istişare toplantısı gerçekleştirdi. Katılımın yoğun olduğu toplantıya Kocaeli Ticaret Odası’nı temsilen Kocaeli Ticaret Odası Başkan Vekili Zihni Yılmaz katıldı.

ODA VE BORSA BAŞKANLARI

ÖNCE TOBB’DA BULUŞTU

TOBB’a bağlı oda ve borsaların başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile istişare toplantısı öncesinde TOBB İkiz Kuleler’de biraraya geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı toplantının ardından otobüslerle Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne hareket edildi.

HİSARCIKLIOĞLU: TOBB HER ZAMAN

DEMOKRASİDEN YANA OLACAKTIR

Külliyedeki toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bizler, ülkemizin tüccar ve sanayicileri olarak, daha güçlü bir ekonomi için, hiçbir kesintiye uğramadan yola devam etmek azmindeyiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. TOBB ve Oda-Borsa camiası her zaman demokrasiden ve milletinden yana olacaktır” diyerek, her zaman demokrasiden yana olacaklarını ifade etti.

Karşılaşılan tehlikenin sıradan bir darbe girişimi olmadığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Bu aynı zamanda yeniden yükselişe geçen Türkiye’nin önünü kesme ve emin adımlarla ilerlediğimiz Büyük Türkiye hayalimizi sonsuza kadar yok etme planıydı. Allah’ıma hamd ediyorum. O gece bu milletin yardımına yetişti. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan milli direnişle ve milletimizin ferasetiyle akamete uğradı. Bizleri böyle bir milletin ferdi yaptığı için Allah’a şükürler olsun” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ MESAJLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da istişare toplantısında yaptığı konuşmada, ahinin sadece işini yapan, üreten, sanatını icra eden kişi olmadığını, aynı zamanda yeri geldiğinde ülkesi ve milleti için malıyla, canıyla, yüreğiyle mücadele eden, geleceği de inşa eden kişi olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, esnafın, sanatkarın, iş adamlarının 15 Temmuz'da gösterdiği güçlü duruşu, verdikleri mücadeleyi yakından bildiğini ifade ederken, bu süreçte oda ve borsa başkanlarına çok önemli görevler düştüğünün altını çizdi.

‘EKONOMİDE SIKINTIMIZ YOK’

Oda ve borsa başkanlarına, "Küresel krizin derinlemesine yaşandığı 2007 yılından bu yana 7,3 milyon yeni istihdam üreten ekonomik başarının sahipleri olarak sizlere güveniyorum" diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik göstergelerinde hiçbir sorun ve sıkıntının bulunmadığını vurguladı.Erdoğan, "Darbe girişimine rağmen uluslararası finansman konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Tam tersine 15 Temmuz'dan sonraki borçlanma ihalelerine dahi beklenenin çok üzerinde talep geliyor. Merkez Bankasındaki döviz rezervimiz azalmak şöyle dursun artarak 125 milyar doların üzerine çıktı. Bizim süratle ilk hedefimiz 165 milyar dolara Merkez Bankamızın döviz rezervine ulaşması" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM İLE

İSTİŞARE TOPLANTISI

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu öncülüğündeki oda ve borsa başkanları, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki istişare toplantısının ardından Başbakan Binali Yıldırım’ı da ziyaret ederek istişarede bulundu. Başbakan Binali Yıldırım toplantıda yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin büyümesinde çok büyük emeği olan, müstesna toplulukla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, salonda 81 il, 160 ilçe 365 oda ve borsa temsilcisinin bulunduğunu ifade etti.Katılımcılara seslenen Başbakan Yıldırım, "Sizler üreten, ürettiğini satan, istihdam oluşturan, reel ekonominin temsilcilerisiniz. Yatırım yapıyorsunuz, üretiyorsunuz, ihracat yapıyorsunuz, Türkiye'nin daha kalkınmış ülke olması için risk alıyorsunuz. Akıl teri, alın teri döküyorsunuz. Esnaf ve sanayicilerimizi temsil ediyorsunuz. Türkiye'nin bütün kazanımlarında sizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin çok büyük emeği, çok büyük gayreti var, açılan köprülerde, yollarda, inşa edilen hastanelerde, okullarda, yapılan hızlı trenlerde hisseniz var, akıl teriniz, alın teriniz var. Bu emek ve fedakarlığınız için sizlere şahsım adına milletim adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

BAŞBAKAN YILDIRIM:  İŞADAMLARINI KUTLUYORUM  

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine değinen Başbakan Yıldırım, iş adamlarının hiç tereddüt etmeden milletten, hukuktan, adaletten yana olduklarını belirterek, kendilerini kutladı.Darbe girişimi sonrası hayatını kaybeden şehitlere, ülkenin bölünmez bütünlüğü için PKK terör örgütü ile mücadeledeki şehitlere rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyen Yıldırım, şehitlerin bıraktıkları mesajı hiç ama hiç unutmayacaklarını kaydetti.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2016, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER