İSLAM DÜNYADA EN SAHİPSİZ DİNDİR

Bundan önceki yazımın başlığı, İslam nedir? Yazı yayınlandıktan sonra, İslam'ın Dünya da en sahipsiz din olduğunu hatırladım ve keşke bu cümleyide yazıma ilave etmiş olsaydım, diye düş ündüm. Ama tren kaçmıştı. Bu nedenle yeni bir bir yazı yazmaya karar verdim. Yüz yıl önce İslam dininin Halifesi vardı. Hırıstiyanların Papa'sı,Yahidilerin Haham başı gibi. Onların, Din temsilcilikleri müesseseler haline, hatta Devlet haline dönştürüldü. "Vatikan Devleti" gibi. İslam Halifeliği Osmanlı İmparatorluğu ile birlikte bu kafirlerce yok edildi. Yüz yıldan beri, Dünyada, İslam sahipsiz bırakıldı. Sahipsizliğinden yararlanan kafirler, Müslüman görünümünde İslami yozlaştırmak için, ellerinden gelen her türlü namusuzluğu yaptılar. İslam Dinini, çıkarları doğurtusunda kullanmayan hemen hemen hiç bir kesim kalmadı. Başta Fetö terör örgütü, Adnan Oktar, kadın tüccarı, hoca efendi olmak üzere, her kesim, kendi çıkarları doğrultusunda İslamı kullandılar.Allahtan Kuran'ımızı değiştiremediler. Onu değiştirebilselerdi, İslamı bitirmeye kararl ıydılar. İslam Dinine uygun bir eğitim sistemimiz, malesef yoktur."Halifeliği kaldırdık,Tekkeleri, Zaviyeleri kapattık, Kuran kurslarını yasakladık, Camileri ahır yaptık " diye övünen yahudilerin yerli uşakların ca uydurulan Kemalizm ideolojisi, okullarımızda bizlere ders olarak okutturuldu. Kend öz dedelerinin adlarını bilemeyen, üç yaşında, beş yaşnda ki çocuklar, Atatürkü tanıyorlar. Atatürk kimdir? diye sorulduğunda, Türkiyeyi kurtaran adam derler. Atatürk'ün, hedef gösterdiği muassır medeniyetler seviyesi dediği, Batı toplumlarına benzer, insani ve islami değerlerden yoksun, soysuz ve sopsuz bir nesilin yetişmesinde, önemli ölçüde başarı sağlanmıştır. Kendi öz benliğimizden uzaklaştırıldık.

Çok önemli kutsal ve kültürel değerlerimiz yozlaştırıldı. Ahlaksızlığ ın adı çağdaşlılık oldu. Dolandırıcılık, hayatın her alanında, adeta bir meslek haline dönüştü. Doyumsuz bir topluma dönüştük. Mevcutlarla yetinmiyoruz. Daha fazlasını istiyoruz. Kanaat etme gibi bir alışkanlığımız kalmadı. Şükretmiyoruz. Tahammulsüzlüğümüz sınır tanımıyor. Gürültü yaptı diye insanları öldürüyoruz. Yol verdin vermedin diye, cinayet işliyoruz. Yan baktı diye katliam yapıyoruz. Azgın ve kudurmuş gibi bir haleti ruhiye içindeyiz. Bu gidişle, Helak olmamız yakındır diye düşünüyorum. Allah sonumuzu hayretsin. Değerli okurlarım, bu çizmiş olduğum kötü tablonun yanında da çok güzel şeylerin olduğ unuda söylemeliyim. Osmanlının o sundan dahi nefert eden İngilizlerin, gazete haberinde "Hasta adam iyileşti" diye başlık atılmış. ABD gazetelerinde Türkiye tutulamıyor. Diye haberler yayınlanı yor. Erdoğan'ı durduramıyoruz. Diyorlar. Hasta adam, Osmanlı İmparatorluğuydu. Hastalığı atlatt ı. Şimdi çok iyi. Her geçen gün daha çok güçleniyor. Güçlenmesine ve gelişmesine hiç kimse engel olamıyor. Erdoğan, İslamın gayri resmi Halifeliğini yapıyor. Hamas, silkelendi ve kendisine geldi. Dünya ya İnsanlık dersi verdi. Müslüman geçinenlerede İslami bir ders verdi. Azılı kafirlerin de burnunu kırdı. İktidarlarını sarstı. Sahtekarlıklarını, iki yüzlülüklerini açığa çıkardı. Gerçek ve çirkin yüzlerini tüm dünyanın tanımasına vesile oldu. Sende, Müslümansan bir şeyler yapmalısın dedi. Hiç bir şey yapamıyorsan, karınca misali yangına su taş ı. Merdivenlere saman dök. Bizim müslümanlar her şeyi Allah'a bırakmışlar. Yalnızca dua ediyorlar. Dua et. Kimse duaya karşı değil. Ancak sende bir şeyler yap, gerisini Allah'a bırak. Aklıma bir fı kra geldi.

Onu sizlerle paylaşmak istiyorum; Çocuk, mahalledeki cami hocasının anası ile ilişkisini öğrenir. Çok üzülür. Babasına söylemeye karar verir ve babasına meseleyi anlatır. Babası da çok üzülür ve çocuğuna " Merak etme oğlum, Allah o hocanın belasını verir" Diyerek, işi Allaha havale eder. Çocuk tatmin olmaz. Bir şeyler yapmalıyım diye düşünür. Hoca, sabah ezan okumak için minareye çıkar. Çocuk minarenin merdivenlerine saman döker. Hoca ezandan sonra inerken ayağı kayar ve düşerek ölür. Çocuk babasına müjdeyi verir. Babası, ya oğlum ben sana demedim mi, Allah belasını verir diye. Gördünmü? belasını buldu. Bunun üzerin, çocuk, baba,saman olmasaydı, bu haca daha çok anamı bellerdi der. Kısadan hisse çıkarmak lazım." İslam dini Allahın koruması altındadır" Ey vallah. Peki sana düşen hiç bir görev ve sorumluluk yok mu? Bu anlayış müslümanlar için bir züldür. Böyle bir mant ık olamaz. Geçen yazımda bir milyar Müslüman var demiştim, bir arkadaşım beni aradı. İki milyar Müslüman olduğunu söyledi. Beş milyar olsa ne yazar. Hamasın İslam mücahitleri gibi yüz bin M üslüman olsun yeter. Dünyayı titretiriz. Evel,Allah. Yüce Allahtan, Müslüman kardeşlerimizin kalplerine inayet vermsini dilerim. Saygılarımla.

İDRİS ORTAKAYA

YORUM EKLE