İSLAM NEDER ?

İslam bilimcisi değilim. Bu anlamda ahkam kesmek, haddim değildir. Ancak, genel anlamda, bilgi birikimimi, görüş ve düşüncelerimi aktarmaya çalışacağım.

İslam : Dört kitaplı dinlerin sonuncusu ve son Peygamberi Hazreti Muhammed olan yüce bir dinin adıdır. Bu din, çok büyük mücadeleler, sıkıntılar ve acılar sonunda var olmuştur. Taptığı Allah'a, alem'lerin rabbi'si olarak inanmış ve hamd etmiştir." El hamdu lillahi Rebbil alemin" İ nsan'ı, yaradılmışların en mükemmeli olarak görmüş ve yaradandan ötürü sevmiştir. İslam öncesi dinlerin tavsiyeleri ve destekleri ile köleci bir toplum meşrulaştırılmıştır."Sakın efendilerinize baş kaldırmayın, onların malında, mülkünde gözünüz olmasın. Bu dünyada ne kadar çok sıkıntı yaşan ırsa, öbür dünyada o kadar çok mutlu olursunuz" Bu tavsiyeler, İslam öncesi din adamları tarafı ndan, kölelere yapılmıştır.İslam Peygamberi, önce kendi kölesini azat ederek, köleliği de yasaklam ıştır. İnsanların biribirlerinden üstünlüklerinin olmadığını ve her insanın Allah katında aynı değ erde olduğunu söylemiştir.Üstünlük, sadece, kişinin insanlığa ve İslama kattığı artı değer ile ölçülmesidir. Ayrıca yaradana karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olmasıdır.

Yani, "üstünlük, Takvadadır" Acıma duygusu olanlar, hiç kimsenin canını acıtamazlar. Mevcutla yetinen, şükreden, mutlu olmaya çalışan aç gözlü ve bencil olamazlar. Sevmek, çok yüce bir duygudur. Sevgi paylaşımıda beraberinde getirir. Paylaşmayı bilen, komşusu aç iken tok yatamayan insan demektir. İnsan doğasında var olan iyi ve kötü duyguların denetimi, tamamen insanın kendisine aittir. Yaradan, bu konuda insanı özgür bırakmıştır. Müdehale etmez. Nefsini kontrol altına alan, kötü duygularını körelten, iyi duygularını geliştiren, iyi bir insan olabilmenin ilk adımını atmış demektir. İslam, aynı zamanda insani değerlerle bir bütündür. İyi bir insan olmanın koşuludur, İslam olmak. İnsan olmak, Dünyanın en zor işidir. İslam olmak da o kadar kolay bir iş değildir. İnsani ve İslami değerlerin sentezini yaparak doğru bir yön belirlenmelidir. İslam dininin fertlerine Müsüman denir. Müslüman, Allah'ın emrettiği şeyleri tartışmasız olarak yapan, yasakladığı eylemlerden uzak duran kişi olmalıdır. Yani, "Emri Maruf, nehyi anil m ünker" Müslüman, tüm yaradılanları sever, yaradandan ötürü. İnsanları daha çok sever. İnsanları n, insanca yaşamaları için çaba harcar. Zalimlerin zülmüne izin vermez. Mazlumun yanında yer alır.

İnsani ve İslam değerlerden nasibini almamış, insan görünümlü mahluklarla mücadele eder. İyi de, bir milyar civarında Müslümanın varlığından bahsdiliyor. Peki nerede bu Müslümanlar. 75 yıldan beri Filistin toprakları kafir İsrail tarafından işgal edilmiş ve oradaki insanlara korkunç derecede işkence yapılıyor. Yirmi bin ,savunmasız, silahsız, sivil insan katledildi. halen her gün katliamlar devam etmektedir. Sindirilmiş, korkutulmuş, onursuzlaştırılmış bir yapı içinde insanlar çaresiz bırakılmış. Bir milyar Müslüman geçinen zavallılarada bu filim her gün izletiliyor. Netenyahu, İslam ülkelerinin kafir yöneticilerini tehdid ediyor. " Yanlış yaparsanız, sizi bunlardan daha kötü yaparım" diyor. Onlarda emre itaat ediyorlar. Bu dandik Müslüman görüntülerinden bir halt olmaz. O zaman her kes, şapkasını önüne koysun ve düşünsün. Ben Müslüman mıyım? ben İnsan mıyım? Başta İsrail de yaşayan insanlar olmak üzere, Dünyanın her yerinde, Hıristiyani, Yahudisi, inananı, inanmıyanı ve İnsani değerleri olan her kes, Siyonizmin bu alçak ve adi zülmüne karşı ayaklanmış durumdadırlar.Sonuçta, mutlaka İslamın zaferi ile İnsanlık kazanacak. Her Cuma günü Mescidi Aksada namaz kılmaya çalışan Filistinliler ile İsrail polisinin filmini izlemekteyiz. Benim ülkemi işgal etmiş. Beni sindirmiş. Korkutmuş. onursuzlaştırmış. Ben cuma namazı kılmaya gidiyorum. Ulan alçak adam, namaz senin başına değsin. Kılacağın namazla Müslüman olamazsın, ancak artist olursun. Namazdan önce, ülkenin işgalden kurtarmak için bir şeyler yapmalısın. İşgal altındaki bir ülkede cuma namazı caiz değildir. Her cuma toplanan, sözde Müsl üman kalabalıktan beklentilerim olmuştur. Ha şimdi, ha biraz sonra, mutlaka bu İsrail polisine saldırıp gebertecekler. Nerede o yürek. Hep hayal kırıklığına uğradım.

Geçen Cuma , İsrail polisi bir Müslüman gazetecinin kafasına silahla vurdu. Yere yatırarak, ölümüne tekmelediler. Hiç kimse bu zülme müdahale etmedi. Çok üzüldüm ve bu yazıyı yazmaya karar verdim. Müslüman, Hamas'ın, İslam mücahitleri gibi olmalıdır. Canları pahasına, aslanlar gibi , İslamın namusunu ve onurunu koruyorlar. Bir milyar Müslümanın yapamadığını bir avuç Hamas'lı İslam mücahitleri yapmaktadır. İnsaniyet adına, İslamiyet adına umutlarım yeşermeye başladı. İnşallah zülum bitecek, İslamın zaferi ile İnsanlık kazanacak. Saygılarımla.

İDRİS ORTAKAYA

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gökay Güneş
Gökay Güneş - 5 ay Önce

Saygıdeğer abim, her müslüman gibi bizim de içimiz kan ağlıyor birşey yapmamak çok çok üzücü elimizden sadece dua etmek geliyor, peki ülkemizin yöneticileri neden birşey yapmak istemiyorlar aksine hala medyadan okuduğumuzda göre İsrail e Türkiye den yardım gemileri gidiyormuş, bu gemiler insani yardım gemisyse filistinlilere neden gönderemiyoruz

Ahmet koç
Ahmet koç - 5 ay Önce

Kardeşim İdris bey hep gerçekleri yazıp insanlığa ve İslam'a hizmeti esas almış bir insan olarak ve sizinle manevi kardeş olmanın gururunu taşırım Rabbim sizin gibi değerli insan sayısını çoğalsın inşallah