1 Mayıs Kocaeli'de Kutlandı

1 Mayıs İşçi Bayramı, Kocaeli'de yağmur altında yapılan büyük bir mitingle kutlandı. Hak-İş Konfederasyonu'nun öncülüğünde düzenlenen kutlama programında, işçi hakları ve işçi dayanışmaya vurgu yapıldı.

1 Mayıs Kocaeli'de  Kutlandı
banner158
banner174

Hizmet-İş başta olmak üzere, Öz Çelik-İş, Öz Sağlık-İş, Öz Gıda-İş, Öz İplik-İş ve Öz Sağlık-İş gibi önemli sendikaları bünyesinde bulunduran Hak-İş Konfederasyonu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı ilimizde kutluyor. Sekapark’ta düzenlenen mitinge Marmara Bölgesi başta olmak üzere Ankara’ya kadar olan tüm illerden katılım gerçekleştiriliyor. Mitinge Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak-iş Konfederasyonu'na bağlı sendikaların genel başkanları, Hizmet-iş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, İdris Ersoy, işçi sendikaları il başkanları ve binlerce işçi katıldı. HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın konuşmasının ardından gökyüzüne barış güvercinleri uçurularak karanfil dağıtıldı.
Mitingde yaptığı konuşmada işçilere seslenen Mahmut Arslan “Buradan Eskişehir, Yalova, Kırklareli, Tekirdağ, Karabük, Kayseri, Kastamonu, Zonguldak’a selam olsun tüm illerimize selam olsun. Hak-İş burada, Türkiye burada. Bugün Kocaeli'de ve tüm Türkiye'deyiz. Meydanlardayız. Selam olsun taleplerimizi güçlü bir şekilde haykırmak için tüm Türkiye'de alanları dolduran yiğit emekçi kardeşlerimizle. Bugün emekçilerin günü. 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele Ve Dayanışma Günü’nde binlerce işçi ile birlikte Kocaeli’den sesimizi tüm dünyaya duyuruyoruz. Bu meydandan yeryüzünün tüm meydanlarında hak için, özgürlük için, siyonist İsrail devletinin Gazze’deki soykırımına hayır demek için, derisinin rengi, konuştuğu dil, yaşadığı coğrafya, inancı, kimliği farklı olsa da insanlık için bir araya gelen, insanlığın yüz akı. Kahramanlara selam olsun. 138 yıl önce insanlık dışı çalışma şartlarına isyan edenlerin sembolleştiği bu günde, taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getirmek için Kocaeli’de ve tüm Türkiye’de alanlardayız. 138 yıl önce onları engelleyemediler. Onları durduramadılar. Onlar, emeklerini taçlandırdılar.

Türkiye ve dünya emekçilerin, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele Ve Dayanışma Günü’nü bütün kalbimle kutluyorum. Bugün sesimiz, emeğin emekçi ile yoğrulduğu Kocaeli’den yükseliyor. Sesimiz yeryüzünün tüm mazlum coğrafyalarında yankı buluyor. Tüm dünya emekçilerinin yüreklerini ayağa kaldırıyor. Çünkü gözyaşının ve alın terinin rengi tüm yeryüzünde aynıdır.1 Mayıs, işçi iradesinin ve insan olma onurunun yükseldiği gündür.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER