Kocaeli'de 4 belediye başkanı değişti

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yeniden seçildiği Kocaeli'de, 12 belediye başkanı arasından 4'ü değişti.

Kocaeli'de 4 belediye başkanı değişti
banner158
banner174

Derince, Dilovası, Karamürsel ve Kandıra olmak üzere 4 belediyede başkanlar değişti.

Kocaeli'de yerel yöneticilerin seçimi için sandık başına gidildi ve kesin olmayan sonuçlara göre Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yeniden seçildiği belirtildi. Kentte 12 belediye başkanı arasından 4'ünün değiştiği ifade edildi. Seçimlerin ardından sevinç gösterileri yapıldığı ve kutlamaların başladığı bildirildi.

Kocaeli'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin sabah saatlerinde başlayıp, saat 17.00 itibarıyla sona erdiği belirtildi. Kentte 4 bin 721 sandıkta oy kullanıldığı ve herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için 7 bin 87 güvenlik personelinin görevlendirildiği kaydedildi.

Kocaeli'de 1 milyonu aşkın seçmenin oy kullandığı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın kesin olmayan sonuçlara göre yeniden seçildiği ifade edildi. Ayrıca, 12 ilçede toplam 4 belediye başkanının değiştiği, diğerlerinin ise görevine devam ettiği aktarıldı.

Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte kent genelinde kutlamaların erken başladığı ve seçilen belediye başkanlarının belediye binaları önünde partililer tarafından kutlandığı belirtildi. Kentin çeşitli noktalarında sevinç gösterilerinin yapıldığı ve sokaklara dökülen vatandaşların şarkılar eşliğinde kutlamalara katıldığı ifade edildi.

Seçimde Derince, Dilovası, Karamürsel ve Kandıra ilçelerinde belediye başkanlarının değiştiği, diğer ilçelerde ise mevcut belediye başkanlarının görevlerine devam ettiği kaydedildi. Yeniden seçilen ve değişmeyen belediye başkanlarının isimleri ve oy oranlarına da yer verildi.

Başiskele'de Mehmet Yasin Özlü yeniden başkan

Çayırova'da Bünyamin Çiftçi yeniden seçildi
Darıcalılar, Muzaffer Bıyık ile devam kararı aldı
Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe
Dilovası'nda yeni başkan Ramazan Ömeroğlu oldu
Gebze'de Zinnur Büyükgöz yeniden başkan
Gölcüklüler Ali Yıldırım Sezer'i yeniden seçti
İzmit'te Fatma Kaplan Hürriyet yeniden başkan
Kartepeliler Mustafa Kocaman ile yola devam edecek
Kandıra Belediye Başkanı Erol Ölmez oldu
Karamürsel Belediyesi'nin yeni başkanı Ahmet Çalık oldu
Körfez'de Şener Söğüt ile yola devam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER