Kocaeli Emniyetinden oto change çetesine operasyon!

Yurt dışından getirdikleri araçlara, deprem felaketinde perte çıkan araçların şaşe numaralını aktararak change yapan çete , Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çökertildi.

Kocaeli Emniyetinden  oto change çetesine operasyon!
banner158
banner174

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından getirilen araçlara deprem felaketinde perte çıkan araçların şase numaralarını aktararak değişim yaparak yasa dışı bir şekilde piyasaya sürülen bir çetenin faaliyetlerini çökertti. Operasyon sonucunda 5 kişi gözaltına alındı ve piyasa değeri 5 milyon TL olan 10 araç ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler arasında M.D, Ü.A, M.Ç, R.H.A ve Y.Ç bulunmaktadır. Bu kişilerin, yurt dışından getirilen araçlara depremde zarar görmüş araçların şase numaralarını kopyalayarak değiştirerek piyasaya sürdükleri iddia edilmektedir.

Operasyon sonucunda ele geçirilen araçların gümrük değeri 5 milyon TL olarak belirlenmiştir. Şüphelilerden M.D, "5607 skm", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamalarıyla adli mercilere sevk edilmiş ve tutuklanmıştır. Diğer şüpheliler ise adli kontrol kararı ile serbest bırakılmıştır. Bu operasyon, hırsızlıkla mücadelede Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün etkinliğini ve kararlılığını göstermektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER