Rektörümüzden 17 Ağustos Marmara Depremi Yıl Dönümü Mesajı

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ 17 Ağustos Marmara Depremi Yıl Dönümü Mesajı yayımladı.

Rektörümüzden 17 Ağustos Marmara Depremi Yıl Dönümü Mesajı
banner158
banner174

 Yüzyılın felaketi olarak tarihe geçen 17 Ağustos Depremi’nin 20. Yılında aradan geçen tüm zamana karşın; hafızalarımız hala taze, acılarımız hala yüreklerimizde ve tüm canlılığıyla hatıralar zihnimizde. Bu büyük faciada kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, acılı yakınlarına, kentimize ve tüm ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Böylesi büyük bir felaketin ardından tek yürek ve tek bilek olarak eskisinden daha güçlü bir şekilde hayata devam eden milletimizin gücü, eşi görülmemiş bir dirayetlilik simgesidir. Devletimizin gücü ve Aziz milletimizin dayanışma ruhuyla adeta yeniden doğan ilimiz, hem ekonomik, hem de sosyal açıdan çok daha kuvvetli bir biçimde yoluna devam etmektedir.

Bu faciadan çıkartılan dersler ve edinilmiş deneyimler, inanıyoruz ki gelecek günlerde böyle bir acının yaşanmaması için gerekli altyapıyı oluşturmuştur. Kocaeli Üniversitesi olarak tüm çalışmalarımız ve faaliyetlerimizle kendimizi adadığımız ilimiz başta olmak üzere tüm milletimizin bu acıları bir daha yaşamaması için önemli faaliyetlere imza atmaya devam ediyoruz. Mimarlık fakültemiz depreme dayanıklı binalar alanında defalarca uluslar arası çapta başarılar elde ederken, tasarım alanı ile ortaklaşa yapılan çalışmalar neticesinde “depremde hayat kurtaran mobilyalar” planlanarak, bir deprem anında yaşam alanı yaratabilecek modeller oluşturulup, endüstriyel alana katılmıştır. Yerleşkelerimizin tümü depreme en dayanıklı olacak şekilde yeniden elden geçirilerek, merkez yerleşkemiz ise bir kale misali doğal afetlere karşı koyacak şekilde inşa edilmiştir.

Kentimizin gözbebeği Araştırma ve Uygulama Hastanemiz, bölgemize ve aziz milletimize hizmet vermek maksadıyla, böyle olası bir afet anında acil durumda hizmet verecek şekilde tasarlanmıştır. AFAD, Kızılay gibi kurum ve kuruluşlarla acil durum eylem planları üzerine çalışılarak etkin bir biçimde hizmet verecek şekilde herhangi bir afet durumuna hazır hale getirilmiştir. Marmara bölgesinin fay haritası ve deprem riskleri, TÜBİTAK destekli projelerle jeoloji bölümümüz tarafından yeniden ve detaylı bir biçimde oluşturularak gelecek risklere karşı projeksiyon oluşturulmuştur.

Kentiyle bütünleşen ve ondan beslenen bir kurum olarak, tarihimizin bu büyük gerçeği karşısında çalışmalarımızı arttırarak devam ettirecek, bir daha böyle bir afetten aynı şekilde yara almamak için faaliyetlerimize tüm gücümüzle devam edeceğiz. Kocaeli Üniversitesi’nin tüm birimleri, personeli ve öğrencileri olarak bu elim olayda hayatını yitiren tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, bir daha böyle bir facianın yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Bu kentin ve ülkemizin en büyük değerlerinden olan Kocaeli Üniversitesi Ailesi; kayıplarını, yakınlarını, acılarını ve tecrübelerini asla unutmayacak, dersler çıkararak yoluna devam edecektir.

Prof. Dr. Sadettin HÜLAGÜ 

Kocaeli Üniversitesi Rektörü



Sadettin HÜLAGÜ on Twitter

17 Ağustos depremini unutmadık unutturmayacağız.Çıkarılması gereken dersler için çalışıyoruz.Eylül 2019 da Kocaeli'nde depremle ilgili Uluslararası bir sempozyum düzenliyoruz.Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum https://t.co/g8bzZCpctt

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2019, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER