Yeniden Refah Partisi haftalık toplantısını yaptı

Yeniden Refah Partisi Kocaeli il yönetim kurulu haftalık toplantısı, İzmit Devlet Hastanesini oto parkının tam karşısında bulunan yeni il binasında İl Başkanı Mehmet ARAS başkanlığında önceki akşam yaptı.

Yeniden Refah Partisi haftalık toplantısını yaptı
banner158
banner174
 

Devlet Eski Bakanı Sacit GÜNBEY İL Divan Toplantısına Katılacak.

Yapılan yönetim kurulu toplantısında, partinin temmuz ayı il divan toplantısının 21/07/2019 saat: 16:00- 19:00 arasında, Körfez ilçesinde bulunan, Tütün Çiftlik Kültür Merkezi’nde yapılması hakkında karara varıldı. Partinin il divan toplantısına genel merkezi temsilen, XX. XXI. Dönem Diyarbakır Milletvekili Devlet Eski Bakanı Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit GÜNBEY katılacağı öğrenildi.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Aras;

S400’lerin ülkemize gelmeye başladığını belirterek; Bu dönemde ülkemizin tehdit algısı yükseldiği için hazır bir savunma sistemine acil ihtiyaç duyulmuş ve bunun tedariki Rusya dan sağlanmıştır. Fakat buradan alınacak dersler vardır mutlaka kendi milli hava savunma sistemimizi üretme noktasında arge çalışmalarına hız vermeli ve kendi öz kaynaklarımızla savunmamızı gerçekleştirerek ülkemiz için olmazsa olmaz olan savunma alanını başka ülkelerin insiyatifine terk etmemeliyiz.

Ülkede üretenin adeta cezalandırıldığını bir dönemden geçmekteyiz. Liyakatsiz, ehliyetsiz idareciler tüm sektörleri durma noktasına getirdi. İktidar partisi teşkilatlarında tanıdığı olan aldığı eğitim dalına bakılmaksızın kamunun sevk ve idaresinde görevlendirilmekte bunun neticesine bir örnek verecek olursak; Tarım ve Orman Bakanlığı buna en güzel örnektir Bakan bey İşletme mezunu dört yardımcısı var biri avukat birisi inşaat mühendisi birisi işletme mezunu birisi ziraat mühendisi bu arkadaşların öz geçmişlerine bakıyoruz ne yazıyor, Hepsinin ortak paydası AKP de İl Başkanı olmak veya eski milletvekili olmak; İşte tamda bu yüzden 10 yıldan fazla zamandır hayvan ithal ediyoruz ve her yıl bir önceki yıla göre ithal ettiğimiz hayvan sayısı artmakta bu durumun en güzel örneğidir.

 Bakış açımızı değiştirdiğimizde bu sorunlar sorun olmaktan çıkacaktır. Yıllarca etrafımızdaki ülkelere canlı hayvan ihracatı yapan bir ülke bugün ne acıdır ki ithal eder duruma gelmiştir. Gelinen bu durumun tek sorumlusu bugünkü iktidar ve bugün kendini ondan ayrı konumlandırma ya çalışan adı yeni kendisini eskimiş olanlardır. Dönemin Tarım ve Köy İşleri Bakanı Sami GÜÇLÜ’nün ifadesi ile AB ile yürütülen üyelik müzakerelerinde en zor konunun “10 yıl içerisinde tarım ve hayvancılıkla uğraşan 25 milyon’luk nüfusun 15 milyona indirilmesi dir.” Beyanı bugün geldiğimiz durumun özetidir. Tarlasını eken çiftçiye, Hayvanını yetiştiren hayvancıya gelir garantisi vermeyenler Köprü yapana geçiş, Hava alanı yapana uçuş garantisi verme hakkına sahip değildir. Bu işlerin düzeltilmesi iktidarın bu mantığı ile mümkün değildir.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2019, 13:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER