banner166

Fikir Kulübü'nde Nizam Şen 3.kez Başkan

Fikir Kulübü'nde Nizam Şen 3.kez Başkan

Fikir Kulübü'nde Nizam Şen 3.kez Başkan
banner158
banner174
İlimizde yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren Kocaeli Fikir Kulubü 3. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Kongrede başka rakibi bulunmayan mevcut başkan Nizam Şen tekrar başkan seçilerek güven tazeledi.

2009 yılından beri ilimizde faaliyet gösteren Kocaeli Fikir Kulübü 3. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi.

Sivil Toplum Merkezinde gerçekleşen kongrede 3 yıldır başkanlık görevini yürüten Nizam Şen tekrar başkan seçildi. 54 delegenin oy kullanma hakkı bulunduğu kongre tek listeli olduğu için açık olarak delegelerin oylamasına sunuldu. Kongrede 15 yönetim kurulu üyesi ve 3 denetim kurulu üyesi seçildi.

YOĞUN KATILIMLI KONGRE

Katılımın yüksek olduğu kongreye Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır, kulüp üyeleri ve stk başkanları katıldı. Kongrede divan başkanlığına Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm seçilirken divan yardımcılığına Gökhan Meriç ve Ayhan Naci Yılmaz seçildi.

BİZİ SEYRETMEYE DEVAM EDİN
Kongrenin açılış konulmasını gerçekleştiren Kocaeli Fikir Kulübü Başkanı Nizam Şen, “Şuanda çok mutluyum. 2 kişi başladığımız bu yolda ortada hiçbir şey yokken proje üreten bir dernek haline geldik. Bir marka halini aldık. Kendimizi çekidüzen ettiğimiz zaman çok iyi işler yapmış olarak görüyoruz. 2012 yılından itibaren anayasa ve başkanlık sistemini tartışmışız. Gelecekte de çok güzel şeyler yapacağımızın işaretidir. Kocaeli Fikir Kulübü olarak önümüzdeki dönem bizi seyretmeye devam edin. Ankara’da ses getireceğiz. Milli projeler ve milli anayasa üzerinde çalışacağız” dedi.

Ardından söz alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, “Kulübün ismi ne olduğunu ifade ediyor. Herkesin bir fikri var. Herkes bir fikir sahibidir. Fikirler bir bilgiye dayanmıyorsa sabit fikirde kalıyor. Toplumun en büyük zaafı bu sabit fikirde kalıyoruz. Kocaeli Fikir Kulübü sabit fikirlerin önüne geçmek için kurulmuştur. Aynı zamanda insanlar birbirlerinin fikirlerine saygılı olmalıdır. Büyükşehir’in fikir kulübüne olan desteği devam edecek. Kongreniz hayırlara vesile olsun” dedi.

İÇİME SİNDİREMEDİM
Okumuş’un ardından söz alan KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bekir Çakır ise, “Kulüp kendisine çok güzel bir slogan seçmiş. Keşke bugün çok güzel bir moral ile konuşabilseydim. Bir fikirden doğan bildiriye imza atan bazı öğretim üyelerimiz üniversitemizi zan altında bırakmıştır. Her fikrin söylenmesi ile o fikirlere katılım ile üniversite olarak kamuoyunun gündemine negatif olarak oturduk. Üniversitemizin böyle bir şeyi hak etmedi. Katliam ve kıyım olarak nitelendirmeyi içime sindiremedim. İnşallah bundan sonraki süreçte Kocaeli’nin dinamikleri gerekeni yapacaktır. Üniversite kent bütünleşmesinde kulüplerin faaliyetlerini çok önemli görüyorum” dedi.

Son olarak konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,“ Ülkemizin kutlu gençlik davasına ihtiyacı var. Görüş ve düşüncelerin medenice tartışılmadığı medeniyetler yıkılmaya mahkûmdur. Mevcut fikirlerden yeni bir şey yaratmak önemlidir. Fikirlerin bir araya getirilmesi aynı şeye bakmak fakat farklı şeyler görmektir. Düşünceler paylaştıkça anlam kazanır. Bu kulüp biz kent yöneticileri için büyük gurur kaynağıdır. Ülkemizin her türlü fikre ihtiyacı vardır ama bunlar yıkıcı değil, yapıcı olmalıdır. O görüşe katılmasanız bile fikrinizi yapıcı bir şekilde söylemelisiniz” dedi.

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Nizam Şen, Gökhan Meriç, A.Naci Yılmaz, Erol Karabulut, Kerim Büyükgöz, Batuhan Kuşçu, Kubilay Durak, Ö. Faruk Durgun, Bilal Barış, Ahmet Şekerci, Ozan Özgenç, Samet Topal, Fatih Kılıç, Bülent Çorapsız, Ali Bilgi

Denetim Kurulu
İsmail Keskin, Ensar Katı, Medeni Yalçın

 

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER