Yenikapı süreci devam etmeli

15 Temmuz sonrasında Yenikapı’da yapılan Mitingin Türk milletine nasıl bir heyecan verdiği ve o miting sonrası “Kesinlikle bir araya gelemezler” diye düşünülen siyasetçilerin memleketin selameti için topluma verdikleri güzel mesajlar bundan sonrası içinde hepimiz için umut kaynağı olmaya başladı.

Yenikapı süreci  devam etmeli
banner158
banner174
 Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin “İyiki CHP ve MHP var” şeklindeki açıklaması sonrası bir dizi ziyaret için Artvin’e giden CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve heyetine yapılan saldırının hemen sonrası dakikalar içerisinde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere diğer siyasi parti genel başkanlarının arayıp “Geçmiş olsun” dileklerinde bulunmaları siyasette esen bahar rüzgarlarını daha üst noktalara taşımış oldu.
Türkiye’de siyaset daha çok sert yapılırsa itibar görüyor, Daha açık bir ifade ile lider ne kadar bağırıyor ve sesini ne kadar fazla yükseltiyorsa tabanından o kadar fazla ilgi görüyor taban liderinin bu sert ifadelerini dinleyince “Helal olsun bak benim genel başkanım falanca partinin genel başkanına saydırdı” diyerek rahatlıyor.
Siyasette 15 Temmuz sonrası görülen “Birlik ve Bütünlük” havası anında siyasi partilerin tabanlarında da karşılık buluyor, daha 45 gün önce CHP Genel başkanı ile ağıza alınmayacak hakaretleri ifade eden çok sayıda AK Parti sempatizanının CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrası “Geçmiş olsun” dilekleri de Yenikapı sürecinin devamı olsa gerek.
15 temmuz tarihinden sonra hangi siyasi görüşe mensup olursa olsun herkes artık emperyalist güçlerin her birlikte Türkiye cumhuriyetinin varlığına son vermek adına büyük bir hücuma geçtiğinin farkına vardı, Vatandaş bu durumu anlayınca da bir araya gelmekten başka hiçbir şansının olmadığının farkına vardı.
Böylesi bir ortamda dikkat edin 03 Kasım 2002 tarihinde iktidara gelen ve o gün  bu gündür iktidarda olan AK Parti hükümetinin eli iç ve dış politikada ilk kez b u kadar rahat durumda, 15 Temmuz sonrası FETÖ’ye karşı yapılan mücadelede hükümete bütün desteği veren siyasi partiler Hükümetin önceki gün Suriye sınırları içerisinde başlattığı operasyona da kayıtsız şartsız destek vermekte gecikmediler.
Siyasette uzun yıllardır unuttuğumuz hoşgörünün bugünlerde bütün ülkeyi sarması içeriden ve dışarıdan gelecek olan bütün operasyonlara karşı hiç tereddütsüz bir şekilde bir arada olunması açısından sevindirici bir durumdur.
Yenikapı Mitingi sonrası devam eden günlerde dikkat edilirse başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bütün siyasetçiler son derece sağduyulu bir üslup kullanıyorlar, düne kadar birbirlerine demediğini bırakmayan siyasetçiler 15 Temmuz sonrası “aman iyi giden süreçte yanlışlıkla ters bir ifade kullanıp bu olumlu havayı dağıtmayalım” diye düşününce bütün güzellikler tek tek ortaya çıkıyor.
Siyasetin var olan sertlikten kurtulması son derece sevindirici, Türkiye’nin düşmanlarını etkisiz kılmak adına siyasetçilerin açtığı olumlu yoldan geçen partililer birbirlerine daha bir sıkı sıkı sarılmak durumunda kalıyorlar bundan da herkes memnun kalıyor, keyif alıyor.
Bu nedenler Yenikapı’da atılan “Sevgi tohumlarının” devam etmesi, siyasetçilerin artık birbirlerine karşı biraz daha insaflı olması bütün Türk milletinin ortak isteğidir, Umarız Yenikapı süreci devam eder, siyaset Türkiye’de daha ılımlı bir şekilde yürür, Böyle olunca da Türkiye vatandaşlarına daha rahat bir hayat sağlama adına yeni atılımlar yapabilir.
Yeter ki Yenikapı sürecine ara verilmesin.
 
 
 

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER