Bu usulsüzlüğe kim dur diyecek?

Büyükşehir, yeni yapılacak inşaatlar da 'her daireye bir oto park' şartı getirmişti. Bu uygulamayı kimse dikkate almıyor.

Bu usulsüzlüğe kim dur diyecek?
banner158
banner174
 Hatta yapımı devam eden bir çok inşaatta mevcut kurallara bile uyulmuyor

Gazetemize arayan bir çok vatandaş, inşaata başlayan firmanın, inşaatın başlayacağı yere dair verdiği sözü tutmadığını belirtti. İhbar niteliği taşıyan bir şikayette, resimlerle birlikte en az 3 metre mesafe bırakılması gereken yeni inşaat alanının bu mesafeye dikkat etmediği ve önünde ki yol olarak ayrılan alanı da işgal ettiği anlatıldı

HER DAİREYİ BIRAK, HER BİNAYA BİR OTOPARAK YOK

Mevlana Mahallesi'nde ki dereye inerken yapılan 4 yeni bina, neredeyse sıfır oto park ile yapılıyor. Oysa Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, son aldığı kararda, her daireye bir otopark kuralı getirmişti. Şuanda yapımı devam eden bu binalarda toplam 60 dairenin olduğu belirtiliyor. Yasa gereği bu alanda 60 tane de oto park alanı olmalı. Oysa 'bitişik nizam' olarak yapılan binalarda bir tek oto park alanı bulunmuyor. Bu binayı yapan yüklenici firmanın Belediyeye yakın bir firma olduğu ve yapılan usulsüzlüğe göz yumulduğu iddia ediliyor.

BİNALAR ARASI MESAFE ŞARTI

İnşaat yapılan alanlar da ki bir diğer usulsüz uygulama ise binalar arasında bırakılması gereken mesafe. Gebze'de mevcut şartlarda bir arsanın yüzde 40'ı inşaat alanı olarak değerlendirilebiliyor. Arsanın yüzde 60 lık kısmı yeşil alan ve yanında ki binayla ve yolla arasında mesafe bulunmasına ayrılıyor. Ancak, bir okurumuzun resimleri ile birlikte yaptığı şikayette, inşaata başlarken, en az 3 metrelik bir mesafe bırakılacağı ifade edilmesine rağmen, bu sözlerin tutulmadığı belirtildi. Aynı firmanın yeşil alan ve yol mesafesine de dikkat etmediği söylendi.

DENETİMLER YETERSİZ

Gebze'de müteahit firmaların, Gebze Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün hantal yapısına ilişkin eleştirilerini gazetemiz dile getirmişti. Normal bir projeyi bile aylarca raflarda bekleten İmar Müdürlüğü, izin verdikten sonra denetimler noktasında da yetersiz kalıyor. İstasyon Mahallesi'nde yapımına yeni başlanan inşaatın mesafe gözetmeden yaptığı çalışma ve Mevlana Mahallesi'nde tamamlanma aşamasına gelen binaların oto park uygulamasına ilişkin yolsuzluklarını yetkililerin denetleyip, denetlemeyeceği merak ediliyor. Şikayetlerin yoğun olduğu bu iki projeyi, diğer projelere de örnek olması amacı ile gazetemiz haber servisi takip ederek, gelişmeleri sizlere duyuracak. Şikayetke konu olan her iki projenin de adresi gazetemiz haber servisinde bulunuyor.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER